Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Deveti ciklus "Otvorenog četvrtka" Filozofskog fakulteta Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2020. 10:20 
Naslov:  Deveti ciklus "Otvorenog četvrtka" Filozofskog fakulteta Osijek
29.10.2020. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I ove se akademske godine nastavlja projekt Filozofskog fakulteta Osijek "Otvoreni četvrtak". Kao što je mnogima već poznato, riječ je o nizu popularno-znanstvenih predavanja s temama iz društvenih i humanističkih znanosti. Kroz projekt predavači dobivaju priliku podijeliti s javnošću rezultate svojih istraživanja te istodobno dobiti korisne povratne informacije.

Osim što se prikazuju rezultati raznih istraživanja, nakon svakog predavanja slijedi poticajna rasprava. Iako su predavači većinom profesori s osječkog Filozofskog fakulteta, to nije pravilo ni uvjet. Sudionici Otvorenog četvrtka često su i istraživači s drugih znanstvenih institucija, kao i slobodni istraživači koji se bave temama koje se mogu uklopiti u ovakav koncept javnih predavanja.

Od ove akademske godine došlo je do „smjene“ u vodstvu Otvorenog četvrtka. Nakon četiri uspješne godine doc. dr. sc. Jasna Poljak Rehlicki, doc. dr. sc. Stephanie Jug te Luka Vrbanić predali su štafetu dr. sc. Luki Pejiću, Domagoju Kostanjevcu i Petri Pekarić. Uz uobičajenih osam predavanja u redovnom terminu, u ovom su ciklusu novi voditelji odlučili organizirati i jednu tribinu, a od sljedeće akademske godine u svakom bi se ciklusu organizirale po dvije tribine o relevantnim društvenim temama.

Kao i dosad, predavanja će se održavati jednom mjesečno, odnosno četvrtkom u učionici 54 (II. kat) s početkom u 18 sati na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera 9).

Sva će predavanja biti posljednji četvrtak u mjesecu, dok će se predavanje u prosincu održati ranije zbog božićnih i novogodišnjih blagdana. U ožujku nas uz predavanje očekuje i ranije najavljena tribina. Ulaz je na sva događanja slobodan.

Ukratko, nadolazeći ciklus Otvorenog četvrtka, čiji će program biti realiziran od listopada 2020. do svibnja 2021., obiluje različitim sadržajima. Posjetitelji predavanja moći će poslušati izlaganja posvećena nizu tema – od suvremene kinematografije, prevođenja sa skandinavskih jezika i povijesti pića do aktualne reforme obrazovanja, rodnih odnosa i emocionalne inteligencije.

Više o Otvorenom četvrtku možete saznati na sljedećoj poveznici: ffos.unios.hr/znanstveni-portal/otvoreni-cetvrtak-filozofskog-fakulteta, a svakako ih pratite i na Facebooku: facebook.com/otvorenicetvrtak.

Za ona predavanja za koja su predavači dali suglasnost bit će organiziran i prijenos uživo preko YouTube kanala Otvorenog četvrtka. Sve upite možete poslati na [email protected]..


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: