Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Podržimo i osnažimo dijete i obitelj" - Novi projekt Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2020. 12:24 
Naslov:  "Podržimo i osnažimo dijete i obitelj" - Novi projekt Centra za pružanje usluga u zajednic
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udomiteljstvo, kao oblik alternativne skrbi za djecu, prisutno je u našem društvu već dugi niz godina. No, broj udomiteljskih obitelji i dalje je nedostatan, a potreba za podrškom i pomoći procesu udomljavanja je stalna.

Stoga svaki novi projekt koji se provodi u tom smjeru dobra je vijest za korisnike i zajednicu. Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek od listopada 2019. provodi projekt „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“.

Projekt ima za cilj osnažiti izvaninstitucionalnu podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima na području Osječko-baranjske županije te povećati svijest o prednostima udomiteljstva.

Projektom “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“ želimo, kao što i sam naziv projekta kaže, pomoći obiteljima koje se nalaze pred različitim izazovima i potrebna im je pomoć i podrška. Osnaživanje obitelji temelj je na kojem se gradi zdrava zajednica i sretnije društvo. Cilj nam je istaknuti važnost udomiteljstva, promovirati ga, unaprijediti i pružiti stalnu pomoć putem usluge savjetovanja i pomaganja udomiteljima i udomljenoj djeci, kao i biološkim obiteljima. Sveobuhvatan, stručan pristup tijekom ovoga procesa nužan je kako bi u konačnici imali veći broj udomitelja i djece smještene u udomiteljskim obiteljima. Osim usluge savjetovanja i pomaganja, kao izvrsna prevencija izdvajanja djece iz bioloških obitelji, a na temelju višegodišnjeg iskustva centra Klasje, prepoznata je i usluga poludnevnog boravka koju ovim projektom širimo na mjesta Tenja i Dalj te povećavamo opseg u mjestu Bistrinci,“ - istaknula je ravnateljica Centra Klasje, Miranda Glavaš Kul.

U sklopu projekta provode se usluge savjetovanja i pomaganja, usluge poludnevnog boravka te kampanja o udomiteljstvu.

Uslugu savjetovanja i pomaganja pružaju mobilni timovi za biološke, posvojiteljske i udomiteljske obitelji djece u alternativnoj skrbi, te za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Usluge poludnevnog boravka namijenjene su djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na dvjema novim lokacijama u Dalju i Tenji, a na postojećoj lokaciji u Bistrincima projektom će se uključiti veći broj djece.

Kampanjom o udomiteljstvu Centar želi senzibilizirati javnost o važnosti, prednostima i mogućnostima udomiteljstva s ciljem povećanja interesa za udomiteljstvo i povećanja broja udomitelja.

U sklopu kampanje provest će se sljedeće aktivnosti:
- informativne tribine za zainteresirane građane u Osijeku, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Našicama, Valpovu, Đakovu
- okrugli stol na temu udomiteljstva namijenjen stručnjacima u području socijalne skrbi
- dvodnevna konferencija na temu „Promicanje udomiteljstva“
- organiziranje aktivnosti za udomiteljske obitelji
- druge promotivne aktivnosti.

Sve detaljnije informacije o projektu mogu se pronaći na internetskoj stranici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek (podo.klasje.hr). Ukupna vrijednost projekta je 5.987.667,50. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Trajanje projekta je 36 mjeseci.



Tekst i foto: Mobilni tim "Podržimo i osnažimo dijete i obitelj"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: