Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen projekt izgradnje Centra za djecu, mlade i obitelj u Višnjevcu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.09.2020. 13:00 
Naslov:  Predstavljen projekt izgradnje Centra za djecu, mlade i obitelj u Višnjevcu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavljen je projekt izgradnje najmodernijeg Centra za djecu, mlade i obitelj u Višnjevcu vrijednosti preko 10 milijuna kuna u potpunosti financiranog sredstvima Europske unije.

U sklopu navedene konferencije za projekt Legosi u centru – mjesto za nas! predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te predstavnici partnera (Centar za socijalnu skrb Osijek, Dom za odgoj djece i mladeži Osijek) ukratko su predstavili projekt, projektne aktivnosti te omogućili javnosti detaljniji uvid u projekt, dobrobiti koje donosi lokalnoj zajednici te planove za budućnost organizacija uključenih u projekt.

S obzirom na činjenicu da je vrijednost projekta gotovo 11 milijuna kuna, Legosi u centru – mjesto za nas! prvi je projekt ovog tipa na osječkom području kojim će se povećati razina zaštite i razina dostupnih usluga za najranjivije među nama, a to su svakako djeca i mladi.

Kroz projekt će se izgraditi najmoderniji Centar za djecu i mlade u ovom dijelu Republike Hrvatske na preko 700 m2. Prostor će se nalaziti u Višnjevcu, na glavnoj cesti kod okretišta tramvaja.

Tomislav Ramljak
, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, istaknuo je kako je objekt namijenjen građanima Osijeka, OBŽ-a i cijele Slavonije, a rok za dovršetak radova je listopad 2021. Ovo je velik iskorak za grad, županiju i cijelu regiju jer će 20-ak stručnjaka koji rade u Centru dobiti kvalitetan prostor gdje će se pružati usluge savjetovanja, terapeutskog rada, poludnevnog boravka za djecu i mlade s problemima u ponašanju i gdje će svakodnevno raditi na unaprjeđenju kvalitete života djece i mladih te obitelji kojima je stručna pomoć nužna i neophodna.

Ramljak je istaknuo i kako Centar trenutno, u svim ispostavama u Slavoniji, radi sa 100-ak takve djece dnevno, u Osijeku s njih 15-ak, a izgradnjom novog Centra moći će ih primiti dvostruko više.







Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: