Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U budućem Paviljonu Gradski vrt bit će pizzerija, caffe bar i igraonica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2020. 15:22 
Naslov:  U budućem Paviljonu Gradski vrt bit će pizzerija, caffe bar i igraonica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Završena je saga oko najma reprezentativnog gradskog prostora Paviljona Gradski vrt u Divaltovoj ulici u Osijeku.

Kako piše Glas Slavonije, ovog tjedna Grad Osijek i tvrtka Faktor X potpisali su ugovor o zakupu navedenog prostora.

Podsjetimo, nakon što je prošle godine prethodni najmoprimac napustio prostor kojeg je vodio kao reprezentativni restoran, Grad je proljetos putem javnog natječaja potražio novog zakupca. Nakon nekoliko natječaja bez zainteresiranih ponuditelja, što je posljedično dovelo do snižavanja početne cijene zakupa, tvrtka Faktor X je u konkurenciji još dvoje natjecatelja izlicitirala najbolju ponudu za mjesečni najam u iznosu od 18.000 kuna.

Do potpisa ugovora trebalo je doći ranije, no prvo se pokazalo kako su u Paviljonu utvrđeni određeni tehnički nedostatci u sustavu rasvjete i klimatizacije, što je bila obveza najmodavca dovesti u red. Potom je došla korona i uzrokovala zatvaranje cijele zemlje, tako da su se tek sada stvorili uvjeti za potpisivanje ugovora i ponovno stavljanje u funkciju Paviljona Gradski vrt.

Namjerava novog zakupca je nastaviti s obavljanjem ugostiteljske djelatnosti – caffe bara i pizzerije, uz igraonicu za djecu. Ocijenili su kako sadržaji za djecu poput postojećih igraonica u gradu nemaju prostor i sadržaje koji bi omogućili roditeljima da u miru provedu kvalitetno vrijeme dok su im djeca u sigurnom i zabavnom okruženju, te je stoga prostor Paviljona izvrsno rješenje za cijelu obitelj.

No, otvaranje novog prostora ipak će morati malo pričekati. Naime, u slijedeća dva mjeseca zakupac neće intervenirati u prostoru u smislu ulaganja i radova prema već izrađenom idejnom projektu jer želi pričekati razvoj epidemiološke situacije tijekom jesenjeg razdoblja.
Napominje kako su predviđena ulaganja velika kako bi prostor dobio svoju zamišljenu funkciju. „Upravo zbog toga moramo biti strpljivi i sigurni kako ne bismo u rizik dovodili kako ciljanu skupinu kojoj je djelatnost namijenjena, a to su djeca i obitelji, tako i vlastito poslovanje“, istaknuo je direktor tvrtke Faktor X Dino Homan.





Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Otvoren Muzej okusa u Paviljonu Gradski vrt
Nekadašnji Paviljon Gradski vrt postaje Muzej okusa
Muzej okusa za "samo" 30k kuna

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: