Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Blogger Ribafish nahvalio osječki restoran Corner [nagradna igra je završena]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65442
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.09.2020. 21:02 
Naslov:  Blogger Ribafish nahvalio osječki restoran Corner [nagradna igra je završena]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da je restoran Corner „hram mesine“, to znaju brojni Osječani koji već godinama hodočaste u to kultno mjesto u Velebitskoj ulici na istočnom ulazu u grad. U međuvremenu Corner je otkrio i poznati hrvatski blogger i hedonist Domagoj Jakopović Ribafish koji je o restoranu pohvalno pisao na svom blogu.

Boraveći u Osijeku, na pitanje gdje pojesti najbolji roštilj, bez imalo razmišljanja završili su na adresi nogometnog stadiona NK Metalac na koji se Corner naslanja. Moderno, ugodno i nevjerojatno mirno mjesto nalazi se na samom rubu grada, no ova je mesofilska meka puna u svakom trenutku. Preko dana je popunjeno radnim ljudima, poslovnjacima iz industrijske zone, dok su večeri i vikendi rezervirani za obitelji, a tome ide u prilog i cijena nedjeljnog menija od svega 75 kuna. Po ocjeni Ribafisha, cijene su ovdje sasvim pristojne, dapače, kad vidite kolike su porcije – još su i male.

[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]


Corner je hram mesa kojem se zna i ističe porijeklo jer se ovdje ponose time da surađuju s lokalnim mesnicama Bođirković i Ravlić.

Put do kultnog statusa je započeo kada su braća Mikinčić, Siniša i Goran, krenuli s dostavama i cateringom po Osijeku. Uslijedilo je otvaranje sale za vjenčanje po kojoj je Corner također poznat, a potom je Siniša, mlađi od dvoje braće, krenuo na stažiranje u poznati zagrebački restoran Labus (kolokvijalno zvan „kod Srbina“), jer mu se svidio pojam leskovačkog roštilja. Pogledao je, naučio, nabavio roštilj majstora, i pokrenuo priču i u Osijeku.

[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]


Što se menija tiče, Ribafish je pohvalio sve: od juhe (kvalitetna, gusta, s pravim gljivama), preko jela od mljevenog mesa pravljenog po leskovačkoj recepturi s posebnim naglaskom na ćevape, pa do plate za troje „koju ne bi svladalo četvero hrvača“ (ražnjići od svinjske vratine, pljeskavice, uštipci, pileći ražnjić, svinjska rebrica i otkošteni pileći zabatak, krumpiri u foliji sa sirnim namazom, pekarski krumpir, pečeno povrće i specijalni namaz kuće – đipsi).

Na meniju su još razna pohana mesa i riblji specijaliteti, kvalitetna svinjska rebarca, kao i biftek u zelenom papru, mazalice i punjeni batak sa zabatkom, ljuta kobasa, a posebno je hvaljena teleća peka (za koju se treba najaviti). Ribafish je pohvalio i izbor slastica – od baklava i vrućeg poljupca do štrudla od jabuke kojega je prozvao epohalnim.

[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]


Najbolji roštilj u Osijeku? Dok nam ne dokažete suprotno – potpisujemo!“ navodi na kraju svog izvještaja naš poznati blogger, a vi ako želite provjeriti jesu li njegovi navodi točni trk do Velebitske ulice. Radno vrijeme Cornera je od 9 do 23 sata, osim nedjeljom (9 do 18 h).

[Nagradna igra]

U nagradnoj igri na portalu Osijek031 ovaj tjedan možete osvojiti jednu porciju bifteka. Nagradnu igru možete zaigrati na našoj Facebook stranici.

Nagradna igra je završena, a sretna dobitnica je: Đurđica Kristović Vete

[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]


[Foto: Restoran Corner]


[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: