Da je
restoran Corner „hram mesine“, to znaju brojni Osječani koji već godinama hodočaste u to
kultno mjesto u Velebitskoj ulici na istočnom ulazu u grad. U međuvremenu Corner je otkrio i poznati
hrvatski blogger i hedonist Domagoj Jakopović Ribafish koji je o restoranu pohvalno pisao na svom
blogu.
Boraveći u Osijeku, na pitanje gdje pojesti
najbolji roštilj, bez imalo razmišljanja završili su na adresi
nogometnog stadiona NK Metalac na koji se Corner naslanja.
Moderno, ugodno i nevjerojatno mirno mjesto nalazi se na samom rubu grada, no ova je mesofilska meka puna u svakom trenutku. Preko dana je popunjeno radnim ljudima, poslovnjacima iz industrijske zone, dok su večeri i vikendi rezervirani za obitelji, a tome ide u prilog i cijena nedjeljnog menija od svega
75 kuna. Po ocjeni Ribafisha, cijene su ovdje sasvim pristojne, dapače, kad vidite kolike su porcije – još su i male.
[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]
Corner je hram mesa kojem se zna i ističe porijeklo jer se ovdje ponose time da surađuju s lokalnim mesnicama
Bođirković i Ravlić.
Put do kultnog statusa je započeo kada su braća
Mikinčić, Siniša i Goran, krenuli s
dostavama i cateringom po Osijeku. Uslijedilo je otvaranje
sale za vjenčanje po kojoj je Corner također poznat, a potom je Siniša, mlađi od dvoje braće, krenuo na stažiranje u poznati zagrebački restoran
Labus (kolokvijalno zvan „kod Srbina“), jer mu se svidio pojam
leskovačkog roštilja. Pogledao je, naučio, nabavio roštilj majstora, i pokrenuo priču i u Osijeku.
[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]
Što se menija tiče, Ribafish je
pohvalio sve: od juhe (kvalitetna, gusta, s pravim gljivama), preko jela od mljevenog mesa pravljenog po leskovačkoj recepturi s posebnim naglaskom na ćevape, pa do plate za troje „koju ne bi svladalo četvero hrvača“ (ražnjići od svinjske vratine, pljeskavice, uštipci, pileći ražnjić, svinjska rebrica i otkošteni pileći zabatak, krumpiri u foliji sa sirnim namazom, pekarski krumpir, pečeno povrće i specijalni namaz kuće – đipsi).
Na meniju su još razna
pohana mesa i riblji specijaliteti, kvalitetna
svinjska rebarca, kao i
biftek u zelenom papru, mazalice i punjeni batak sa zabatkom, ljuta kobasa, a posebno je hvaljena
teleća peka (za koju se treba najaviti). Ribafish je pohvalio i izbor slastica – od
baklava i vrućeg poljupca do
štrudla od jabuke kojega je prozvao epohalnim.
[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]
„
Najbolji roštilj u Osijeku? Dok nam ne dokažete suprotno – potpisujemo!“ navodi na kraju svog izvještaja naš poznati blogger, a vi ako želite provjeriti jesu li njegovi navodi točni trk do Velebitske ulice. Radno vrijeme Cornera je od 9 do 23 sata, osim nedjeljom (9 do 18 h).
[Nagradna igra]
U nagradnoj igri na portalu Osijek031 ovaj tjedan možete osvojiti jednu porciju bifteka. Nagradnu igru možete zaigrati na našoj Facebook stranici.
Nagradna igra je
završena, a sretna dobitnica je:
Đurđica Kristović Vete
[Foto: Vilicom kroz Hrvatsku]
[Foto: Restoran Corner]
[Sponzorirani članak]