Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trenk iliti divji baron stiže u HNK Osijek [nagradna igra je završena]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2020. 20:01 
Naslov:  Trenk iliti divji baron stiže u HNK Osijek [nagradna igra je završena]
25.09.2020. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Premijera predstave "Trenk iliti divji baron" održat će se u petak, 25. rujna 2020. s početkom u 20:00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Prpošni pučki igrokaz s pjevanjem i mudroslovljem o barunu i njegovim pandurima koji su protivnička muška bića tjerali u strah, a žene u sladostrašće eklatantan je dokaz da je u domeni teatra 1947. bila sjajna berba, budući da se baš te godine rodio autorski trojac Senker-Mujičić-Škrabe koji stoji iza predstave – parodije povijesti koja je, po narudžbi, 1984. u praizvedbi razgalila Osječane, a zatim se uprizorenjem ukazala i u Virovitici, Varaždinu i Pečuhu.

Trideset šest godina nakon praizvedbe, Trenk će u režiji posve nekonvencionalnog Maria Kovača u HNK u Osijeku zaigrati u rujnu 2020. te nas vratiti u vrijeme nastanka cijele horde legendi o strasnim ljubavnim okršajima carice Marije Terezije i Trenka od kojih jedna kazuje kako su u jednom od izljeva tako carske strasti polomili stol u kutjevačkom vinskom podrumu koji i dan-danas na sebi ima divovsku razvalinu obla oblika, valjda u mjerama carske stražnjice. Dramatizacija sjajne Ane Prolić jamči dojmljivu eroziju mitova kojima smo povijesno skloni, pristup iz sasvim novog ugla.

Ili: nije baš onako kako su vam pričali…


Ulaznice možete kupiti online.

[Nagradna igra]

Na portalu Osijek031 možete osvojiti dvije ulaznice za predstavu "Trenk iliti divji baron" (za 29. ili 30. rujna). Nagradnu igru možete zaigrati na našoj Facebook stranici.

Nagradna igra je završena, a sretne dobitnice po dvije ulaznice su:
29. rujna - Žaneta Živković
30. rujna - Tena Kovčalija

[Foto: HNK u Osijeku]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: