Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HŽ uvodi studentski vlak te niskopodni do Vinkovaca; OBŽ financira prijevoz studenata vlakom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.09.2020. 20:06 
Naslov:  HŽ uvodi studentski vlak te niskopodni do Vinkovaca; OBŽ financira prijevoz studenata vlakom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je župan Ivan Anušić održao sastanak s upravom HŽ Putničkog prijevoza. Tema sastanka bila je informacija da HŽ ukida takozvani Ponoćni vlak na relaciji Osijek-Zagreb.

Najvažnija informacija sa sastanka je ta da se neće ukinuti niti jedna željeznička linija prema Osijeku, pa će i Ponoćni vlak i dalje prometovati.

Idućeg mjeseca HŽ uvodi i novu liniju nagibnog vlaka, takozvani Studentski vlak, koji će iz Zagreba voziti prema Osijeku petkom popodne u 16:30 sati, a iz Osijeka prema Zagrebu nedjeljom popodne. Trajanje vožnje će biti manje od četiri sata, što je gotovo sat vremena kraće nego sada. Namjera im je i unaprijediti kvalitetu prijevoza, pa će od 15. listopada jedan niskopodni vlak povezivati Osijek i Vinkovce te dalje prema Županji i Vukovaru.



Predsjednik Uprave HŽ PP Željko Ukić podsjetio je i kako su u veljači ove godine uveli čak četiri izravne linije prema Slavonskom Brodu za putnike koji svakodnevno putuju između Slavonskog Broda i Osijeka kako bi potaknuli dnevna putovanja vlakom te time regionalno bolje povezali gradove u Slavoniji, što je dokaz da se područje istoka Hrvatske prometno unaprjeđuje, a ne izolira.

Od Nove godine i Osječko-baranjska županija uvodi novu ponudu za studente. U suradnji s HŽ PP subvencionira prijevoz studenata vlakom za sve studente koji imaju prebivalište na području županije, a studiraju bilo gdje u Hrvatskoj. Do sada je ta subvencija iznosila 25%, a od 1. siječnja 2021. godine OBŽ će u potpunosti subvencionirati prijevoz studenata vlakom. Na taj način želi se unaprijediti život studenata, ali i pomoći u revitalizaciji HŽ-a te stvoriti pretpostavku za socijalni, pa potom gospodarski rast i razvoj naše županije.

11. listopada u poslijepodnevnim satima kreće prvi vlak studentske linije iz Osijeka za Zagreb, a 15. listopada u prijepodnevnim satima i prva vožnja niskopodnog vlaka od Osijeka do Vinkovaca.

Ukić te dodao kako je to prvi korak u obnovi HŽ-ove flote za Slavoniju, ali i kako je pred nama razdoblje ulaganja u željeznicu u svim dijelovima RH.
Župan Anušić je tom prilikom dao i informaciju o rekonstrukciji zgrade Željezničkog kolodvora Osijek. Odabran je izvođač radova, s radovima bi se već krenulo no zbog žalbe na odabir izvođača jednog od sudionika postupak će se malo odužiti. Početak radova na rekonstrukciji stoga se očekuje tijekom idućih nekoliko mjeseci, odnosno najkasnije početkom iduće godine.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Foto-arhiv031, OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.09.2020. 23:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U prošlom tisućljeću, za vrijeme omražene nam Jugoslavije, u kojoj ništa nije valjalo, najbrži vlak Osijek Zagreb vozio je ispod 3 sata. Podravka je vozila 3 sata 20 minuta, a sad se ovi hvale sa 4 sata. Aferim.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: