Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: Rendez-vous au cinéma [2020.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.09.2020. 17:17 
Naslov:  Kino Urania: Rendez-vous au cinéma [2020.]
Od 17.09.2020. 16:00 do 11.10.2020. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 17. rujna do 11. listopada 2020., u kinu Urania, po šesti će se put zavrtjeti Rendez-vous au cinéma, program probranih filmskih naslova. Ovogodišnje izdanje u duhu zajedništva donosi 11 frankofonih filmova različitih žanrova i rodova (drama, komedija, dokumentarni film, animirani film) iz Francuske, Belgije, Kanade, Maroka i Švicarske.

Najpopularniji naslov ovogodišnjeg programa je svakako Prorok, dubok i snažan film međunarodno priznatog redatelja Jacquesa Audiarda, ‘francuskog Scorsesea’, koji je francusku glumačku zvijezdu Tahara Rahima upisao u anale svjetske kinematografije.

Program se nastavlja filmom Milou u svibnju Louisa Mallea, u znak časti velikom glumcu Michelu Piccoliju koji je preminuo ove godine. Ponovno okupljanje u obiteljskoj kući, s društvenim nemirima iz svibnja 1968. u pozadini, tema je ovog ujedno uznemirujućeg i radosnog filma.

Tu su i filmovi Ljetni sati slavnog suvremenog redatelja Oliviera Assayasa, s Juliette Binoche u glavnoj ulozi, koji diskretnom okrutnošću skicira svijet buržoazije, te suvremeni dokumentarac Swagger Oliviera Babineta koji će ponijeti publiku svojom neograničenom energijom i sposobnošću da inteligentno i briljantno dekonstruira brojne klišeje u francuskim predgrađima koja obiluju multikulturalnošću.

Prošireni program s partnerima iz Frankofonije
Ovogodišnji program Rendez-vous au cinéma obogaćen je dodatnim izborom filmova iz programa Frankofonija, koji se zbog pandemije nije održao u ožujku, te sadrži izbor filmova koje predlažu veleposlanstva Belgije, Kanade, Maroka i Švicarske. Ovaj izbor donosi šarolik pregled filmova, bilo da se radi o dirljivom animiranom filmu Kaboulske lastavice Zaboue Breiman i Eleje Gobbé-Mévellec, nagrađivanim marokanskim dramskim komedijama Aïda Drissa Mrina i Grube ruke Mohameda Aslija, znanstveno-fantastični Hochelaga, zemlja duša Françoisa Girarda, koja dubinski propituje kanadski identitet, ili Tako mi Bog pomogao Jeana Libona i Yvesa Hinanta, zapanjujući dokumentarac o svakodnevnom životu briselske istražne sutkinje, u kojemu stvarnost nadilazi fikciju.

Francuske naslove u Frankofoniji zastupaju komedija Sve što mi je ostalo od revolucije redateljice Judith Davis, koja je u Francuskoj doživjela značajan uspjeh kod publike i kritike, tragikomično prikazujući pitanje angažmana, kao i osobna, politička i društvena razočaranja, te Bécassine redatelja Brune Podalydèsa, obiteljska komedija, blago ironična i satirična, nadahnuta pionirskim likom francuskog stripa s početka 20. stoljeća.

Otvaranje programa održat će se u četvrtak, 17. rujna 2020., prema tjednom rasporedu kina Urania

Rendez-vous au cinéma organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža, uz svesrdnu pomoć veleposlanstava Belgije, Kanade, Maroka te Švicarske u Hrvatskoj.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: