Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Projekt "OsnaŽENA" - 13 Osječanki dvije godine skrbilo o 158 starijih i nemoćnih osoba

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.09.2020. 15:15 
Naslov:  Projekt "OsnaŽENA" - 13 Osječanki dvije godine skrbilo o 158 starijih i nemoćnih osoba
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki Crveni križ prije dvije godine je u okviru projekta „OsnaŽENA“ zaposlio 35 vrijednih, a dugotrajno nezaposlenih žena koje su na području Osječko-baranjske županije skrbile o 400 korisnika – starijih i nemoćnih osoba u potrebi za potporom u kućanstvu. Danas su im na završnoj konferenciji projekta uručene svjedodžbe i simbolični darovi za 79 281 pruženu uslugu.

Ravnatelj osječkog Crvenog križa Denis Ćosić pojasnio je da je riječ o pomoći u dostavi namirnica, u održavanju čistoće domova korisnika, o pomoći pri oblačenju i svlačenju, o brizi o higijeni, o pomoći u socijalnoj integraciji, u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava, te o pružanju podrške korisnicima u raznim društvenim aktivnostima.



Zahvalnice su uručene i partnerima u projektu, a u ime Grada Osijeka zahvalnicu je od predsjednika Crvenog križa Osijek Aleksandra Včeva preuzela osječka dogradonačenica Žana Gamoš, čestitavši svim dionicima, osobito projektnom temu, na uspješnoj provedbi ovako izdašnog projekta.



Grad Osijek od prvog dana partner je u ovom iznimno vrijednom i kvalitetnom projektu. Ovo je projekt gdje smo svi na dobiti, prije svega zajednica u kojoj živimo, zatim žene koje su nakon duge nezaposlenosti dobile priliku raditi, i naravno svi korisnici, starije i nemoćne osobe koje imaju potrebu za ovakvim oblikom skrbi – kazala je Gamoš, te dodala da je na području Osijeka zaposleno 13 žena koje su brinule o 158 korisnika te pružile 30 158 usluga u dvije godine.

Drago mi je što će se ovaj projekt nastaviti, a Grad Osijek će naravno ostati partner i nastaviti dugu i kvalitetnu suradnju s osječkim Crvenim križom – zaključila je osječka dogradonačelnica.

Inače, projekt ,,OsnaŽena – Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena” vrijedan je 5,6 milijuna kuna i sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Prijavljen je u okviru Poziva ,,Zaželi – program zapošljavanja žena", a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.





Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: