Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HŽ ne ukida liniju za Slavoniju, uvodi se dodatna linija vikendom - takozvani vlak za studente

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.09.2020. 14:18 
Naslov:  HŽ ne ukida liniju za Slavoniju, uvodi se dodatna linija vikendom - takozvani vlak za studente
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osječko-baranjskoj županiji danas je održan sastanak na temu željezničkog prijevoza na području Osječko-baranjske županije. Sastanku su uz župana Ivana Anušića, pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo Ivanu Katavić Milardović nazočili i Željko Ukić, predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza sa suradnicima te načelnik Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta Franc Hajdinjak.

Razgovarali su o modernizaciji putničke infrastrukture na području Osječko-baranjske županije i novim projektima koji će unaprijediti željeznički prijevoz u nadolazećem razdoblju.

U medijima su se posljednjih nekoliko dana pojavile i, kako su potvrdili predstavnici HŽ-a na sastanku, netočne informacije o ukidanju jedne putničke linije.

- Ako mogu birati između održavanja konferencije za medije na temelju neprovjerenih informacija o ukidanja željezničke linije prema Slavonija i sastanka s čelnim ljudima HŽ-a – uvijek radije biram konstruktivan razgovor, rekao je župan Anušić i dodao kako ne samo da se ne ukida noćni vlak iz Osijeka prema Zagrebu, nego se uvodi i dodatna linija vikendom, takozvani vlak za studente koji će petkom dolaziti iz Zagreba preko Požege prema Osijeku i nedjeljom nazad prema Zagrebu.

HŽ priprema nove projekte kojima će unaprijediti putničku infrastrukturu i željeznički prijevoz na području Osječko-baranjske županije, a riječ je o projektu koji će do kraja rujna biti predstavljen javnosti.

S početkom nove akademske godine Osječko-baranjska županija nastavlja subvencioniranje troškova javnog prijevoza putnika te poziva studente da se jave u Upravni odjel za gospodarstvo Osječko-baranjske županije na broj telefona 031/221-881 kako bi ostvarili pravo na subvencioniranu kartu.





Tekst: OBZ.hr
Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.09.2020. 0:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vidiš, danas su se sjetili da se ide u modernizaciju. Što oni više moderniziraju vlakovi idu sve sporije. Od Osijeka do Zagreba najbrži vlak danas vozi prosječno 60 km/h. Za usporedbu, Stephensonova lokomotiva Rocket mogla je davne 1829. godine "potegnuti" 48 km/h.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: