Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Srebro za braću Lončarić na Europskom prvenstvu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.09.2020. 8:10 
Naslov:  Srebro za braću Lončarić na Europskom prvenstvu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč neobičnoj i teškoj godini za sve sportaše, veslački par - braća Lončarić u Osijek donose još jedno veliko odličje - europsko srebro s prvenstva za mlađe seniore koje upravo završava u njemačkom Duisburgu.

Patrik i Anton Lončarić jedina su hrvatska mlađeseniorska posada koja je izborila plasman u A finale Europskoga prvenstva i samo je malo nedostajalo da se popnu i na najviše postolje koje je ove godine pripalo Rumunjskoj u dvojcu bez kormilara. Treće je mjesto pripalo slovenskoj posadi.

Braća Lončarić osvajači su svjetskog i europskog zlata u juniorskoj konkurenciji i imaju najbrže svjetsko juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara. Ovo im je bio treći nastup u konkurenciji U23 (mlađih seniora) na europskoj smotri i treća medalja (s tim da su broncu i prošlogodišnje srebro osvojili u četvercu bez kormilara).

Sada se ponovo vraćaju u europski vrh u svojoj disciplini- dvojcu bez. U A finale ušli su kroz repasaž jer su u prvoj utrci brži bili Rumunji koji su ponovili utrku i u nedjeljnom finalu.

Uspjeh braće Lončarić iznimno je značajan u ovoj godini u kojoj su imali brojne probleme s treninzima koje je poremetila korona-kriza. Gotovo i nisu imali natjecanja prije Europskoga prvenstva, a osjetio se i mjesec dana neobičnih treninga tijekom ožujka i travnja kada su bili zatvoreni svi klubovi i teretane. No, uz vodstvo trenerice Jasminke Kraljević-Čolić te neizmjerne potpore braće Sinković i njihova trenera Nikole Bralića uspjeli su odraditi važne pripreme na Perući i Jarunu i okititi se europskim srebrom. Lončarići se u ponedjeljak vraćaju u Zagreb, sljedećeg vikenda očekuje ih već nastup na državnom prvenstvu, a polako se pripremaju i za mogući odlazak na EP za seniore u listopadu u Poljskoj.





Tekst i foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: