Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad financira nabavku maski i zaštitnih vizira za učenike i zaposlenike škola

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.09.2020. 16:39 
Naslov:  Grad financira nabavku maski i zaštitnih vizira za učenike i zaposlenike škola
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nova školska godina započinje u ponedjeljak 7. rujna kada u osječke osnovne škole kreće oko 7000 učenika, među kojima je 845 prvašića.

O organizaciji rada u školama u novoj školskoj godini govorila je danas na konferenciji za novinare održanoj ispred OŠ Grigor Vitez zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Grad Osijek financirat će tri platnene maske po učeniku od 5. do 8. razreda u školama koje ne mogu organizirati udaljenost u razredu od 1,5 metra te za učenike-putnike koji se voze organiziranim prijevozom Grada Osijeka. Dizajn tih maski bit će prilagođen uzrastu, a Grad će financirati i nabavu zaštitnih vizira, ili maski za zaposlenike škola.



Sukladno preporukama da se učenici u produženom boravku ne miješaju, nego budu sastavljeni iz istog razrednog odjela, školama je rečeno da organiziraju produženi boravak za učenike prvih i drugih razreda s postojećim, zaposlenim učiteljima. Budući da su pomoćnici u nastavi sastavni dio razrednih cjelina, oni se više neće miješati s drugim razrednim odjelima.

Grad Osijek u kontaktu sa Središnjim državnim uredom za sport očekuje detaljnije upute glede korištenja školskih športskih dvorana i pritom zauzima stav da sportu treba pomoći kako bi se sukladno svim epidemiološkim mjerama nastavio neometano odvijati.



Ovom prilikom izražavam zadovoljstvo i zahvaljujem se ravnateljicama i ravnateljima jer su uspjeli prilagoditi prostor i odgojno-obrazovni rad u skladu s javnozdravstvenim uputama i preporukama te sukladno Naputku u svezi s nabavkom zaštitnih maski i organizacije rada u produženom boravku te rada pomoćnika u nastavi“, rekla je Gamoš.

Ipak, novo normalno predstavlja svojevrstan korak unazad, promatramo li višegodišnje napore Grada u pogledu organiziranja jednosmjenske nastave, upozorio je Hrvoje Brod, ravnatelj OŠ Grigor Vitez, rekavši da će nastava u toj školi nakon punih 15 godina biti organizirana u dvije smjene, budući da je u jednoj nemoguće organizirati odgojno-obrazovni proces sukladno preporukama i naputcima nadležnih institucija. To je ujedno i glavni razlog zašto je 10 od ukupno 19 osnovnih škola na području grada zatražilo skraćivanje nastavnog sata s 45 na 40 minuta.



Jasenka Vajdić, ravnateljica OŠ Tin Ujević, rekla je da je ove godine upisano oko 440 učenika koji će pohađati nastavu naizmjence u dvije smjene. Jedan školski ulaz je predviđen za razrednu, drugi za predmetnu nastavu. Antun Ptičar, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana kazao je da broje 515 učenika u 24 razredna odjela, a nastava se odvija u tri odvojena objekta koji imaju šest ulaza. Usprkos tome u pojedinim razredima će zbog brojnosti učenika biti obvezno nošenje zaštitnih maski.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: