Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nastavlja se trend pada broja novozaraženih u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.08.2020. 10:42 
Naslov:  Nastavlja se trend pada broja novozaraženih u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirao je 220 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Novopozitivne osobe su s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osoba od kojih je jedna na respiratoru. Na žalost, jedna oboljela osoba jučer je preminula (muškarac, iz Osijeka, rođen 1949. godine, osim što je bio zaražen koronavirusom imao je i drugih kroničnih oboljenja).

Ukupan broj zaraženih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije je 774 osoba, s tim da je 686 do sada izliječeno, preminulo je 25 osoba, a aktivno pozitivna je 61 osoba.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciju je tijekom posljednja 24 sata stavila 13 novih kontakta, pa se sada u samoizolaciji na području naše županije nalazi 310 osoba. Kako je rečeno na danas (31. kolovoza 2020. godine) održanoj sjednici Stožera civilne zaštite OBŽ, prema ocjeni epidemiologa trenutna situacija u vezi koronavirusa na području županije je stabilna i pod kontrolom. Sve pozitivne osobe su pod nadzorom, kao i njihovi kontakti koji se ažurno obrađuju.

Policija je samoinicijativno provjerila 10 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja. Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije.

Inspektori civilne zaštite Osječko-baranjske županije obavljali su pojačani nadzor tijekom vikenda, osobito nad svadbama, noćnim klubovima, benzinskim postajama i trgovinama. Prilikom 78 nadzora uočene su nepravilnosti na 11 lokacija. Najčešće je riječ o nenošenju maski, nepoštivanju ograničenja maksimalnog broja osoba u objektu te radu nakon ponoći. Za te su nepravilnosti izdana upozorenja. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: