Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



9. Festival učeničkih igrokaza "POZOR! Plivamo na sceni" [2020.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.08.2020. 14:45 
Naslov:  9. Festival učeničkih igrokaza "POZOR! Plivamo na sceni" [2020.]
31.08.2020. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dječji kreativni centar „DOKKICA” u ponedjeljak, 31. kolovoza 2020., organizira 9. Festival učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni”. Festival se trebao, tradicionalno, održati u ožujku u povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade uz nastup 160 učenika iz 13 osnovnih škola grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Ove godine Festival je dio projekta „Održivi razvoj kroz dramski odgoj” financiranog sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, a projektni su partneri, uz 13 osnovnih škola, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i Hrvatski centar za dramski odgoj. Ove godine učenički igrokazi stvarani su u okviru tema održivog razvoja, a svaki je vezan za jedan ili više Globalnih ciljeva održivog razvoja.

Uz sve želje učenika i mentorica za sudjelovanjem u odgođenom Festivalu, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, 8 škola moralo je, nažalost, odustati od sudjelovanja.

Podsjećamo kako se Festival svih 8 godina održavao u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, a ove godine, zbog aktualnih okolnosti, održat će se u vanjskom dijelu Kulturnog centra Osijek.

U Festivalu će nastupiti učenici iz 5 osnovnih škola, i to 4 izvedbe na pozornici i jedne putem videozida. Škole sudionice i igrokazi: OŠ Zmajevac, PŠ Novi Bezdan „#POPULARNI” (mentorica Ana Škaro), OŠ Vladimira Becića Osijek „JeDNO” (mentorica Iva Čerina Čajkovac), OŠ Frana Krste Frankopana Osijek „POKRENIMO SE, HITNO!” (mentorica: Vlatka Benki Brkić), OŠ Ljudevita Gaja Osijek „MOŽEMO SVE ” (mentorica Antonela Zec) i OŠ „Mladost” Osijek „BUDI I TI KAO LAV” (mentorica Janja Lučić). Uz izvedbe učeničkih igrokaza publika će moći uživati i u glazbeno-plesnom dijelu programa uz nastup članova Dječjeg benda Dokkice i plesača Plesnog studija Wings. Himnu će pjevati mlada pjevačica u usponu Sara Krpan, a program će voditi Maja Varga iz Dokkice.

U sklopu projekta „Održivi razvoj kroz dramski odgoj” Dokkica je do sada održala edukacije za mentorice pod vodstvom Ivana Kristijana Majića, dramskog pedagoga i kazališnog redatelja i doc. dr. sc. Renate Jukić, voditeljice Kolegija „Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj” na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a za učenike – glumce dramske radionice pod vodstvom stručne suradnice, dramske pedagoginje Ane Škaro. U okviru projekta predsjednica Dokkice i pokretačica Festivala Ines Novak posjetila je Hrvatski centar za dramski odgoj te predstavila iskustva u provedbi i razvoju Festivala tijekom godina.

Festival se održava s ciljem promicanja dramskog odgoja i dječjeg dramskog stvaralaštva osnovnih škola Osječko-baranjske županije, ljubavi prema kazalištu kao i priznanja nastavnicima za njegovanje dramskog odgoja.

Legendarnu maskotu Ribicu dizajnirala je Nikolina Dinješ, ilustratorica i grafička dizajnerica, a festivalsku himnu osmislila je Ines Novak, dok je aranžman za himnu napravio Darko Ocvirk, prof. glazbene kulture.

Ove godine Festivalu će nazočiti i članovi predsjedništva Hrvatskog centra za dramski odgoj, stručnjaci u području dramskog odgoja iz Zagreba, dr. sc. Vlado Krušić, dramski pedagog i redatelj i Snježana Čubrilo, dramska pedagoginja. Također, Festivalu će nazočiti i ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić dok će u žiriju za dodjelu nagrada za izvedbe učeničkih igrokaza, uz dramskog pedagoga i kazališnog redatelja Ivana Kristijana Majića i dramsku pedagoginju Stelu Macakanja-Bačić, sjediti i glumica Areta Ćurković.

U okviru projekta planira se održati i tematski okrugli stol na kojemu će mentorice moći razgovarati o dramskom odgoju i Festivalu sa stručnjacima u području dramskog odgoja dr. sc. Vladom Krušićem, Snježanom Čubrilo, Ivanom Kristijanom Majićem i Stelom Macakanja-Bačić.

Festival će se održati u ponedjeljak, 31. kolovoza 2020., s početkom u 19 sati u vanjskom prostoru Kulturnog centra Osijek uz poštivanje epidemioloških mjera. Ulaz je slobodan, a posjetitelji se mole da dođu ranije radi provedbe postupka mjerenja temperature.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: