Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odgođeno zaprašivanje komaraca obavit će se večeras i sutra

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.08.2020. 13:52 
Naslov:  Odgođeno zaprašivanje komaraca obavit će se večeras i sutra
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, od dugo očekivanog zaprašivanja komaraca iz zraka, koje je bilo najavljeno za jučer (srijeda), nije bilo ništa zbog tehničkog kvara na zrakoplovu Antonov tvrtke Air-Tractor pilota i vlasnika tvrtke Miroslava Vlašića.

Ipak, ako sve bude išlo po planu, zrakoplov će biti popravljen tijekom današnjeg dana kada će se obaviti i probni let, a oko 19 sati, prema planu, započelo bi najavljeno zamagljivanje rubnih dijelova grada čime bi se trebao značajno smanjiti broj letećih krvopija koji već danima teroriziraju Osijek i okolna mjesta.

Danas će se tretirati lijeva obala Drave na dionici od Sarvaša prema Bilju, dakle ono što je trebalo biti odrađeno jučer, a sutra će se tretirati dionica od ZOO vrta do Karašice, a zatim od Karašice do konjičkog kluba.

Očekujemo mnogo bolje rezultate od onih postignutih zaprašivanjem sa zemlje za koje mnogi Osječani smatraju da je najobičnija vatrogasna mjera i bacanje novca. Tako su društvene mreže preplavile ljutite reakcije naših sugrađana koji su tek izašli iz izolacije uzrokovane koronavirusom, a opet moraju u izolaciju zbog komaraca i to u 21. stoljeću!

Rezultati posljednjeg zaprašivanja sa zemlje potkrepljuju takve reakcije Osječana. Naime, broj komaraca nakon tretiranja smanjio se ponešto u Tenji i na Sjenjaku, no u Nemetinu je broj komaraca bio toliki da ih se nije moglo izbrojiti. Zbog toga su iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdali preporuku da se paralelno s tretiranjem iz zraka ide i s tretiranjem sa zemlje u tom dijelu grada.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: