Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zdravko kreće u novu avanturu - Dilj gora - jezero Petnja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2020. 11:53 
Naslov:  Zdravko kreće u novu avanturu - Dilj gora - jezero Petnja
29.08.2020. 8:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kraj je kolovoza ali ljeto i ljetne vrućine ne posustaju pa je Zdravko odlučio povesti ekipu na novo zanimljivo odredište: jezero Petnja, idealno za šetnju prirodom, kupanje i ribolov, a nalazi se na južnoj strani Dilj-gore, 7 km sjeverozapadno od Slavonskog Broda.

Jezero oduševljava svojim izgledom, šumskim okruženjem, pješačkim stazama i čistim zrakom. Poseban šarm jezeru daje spajanje plavetnila vode sa zelenilom šume, što mu je donijelo epitet "planinsko oko".

Sjeverno od ovog zaštićenog lokaliteta, a nedaleko od izvora potoka Petnja, nalazi se nekoliko manjih špilja, među kojima je najzanimljiviji erozivni oblik kanjon Pljuskara, koji pored špilje obuhvaća i tri slapa na potoku. Iznad kanjona je i istoimeni planinarski dom do kojega će se oni u boljoj formi popeti planinarskim putem, a ostale koji budu umorni od šetnje kraj jezera povest ćemo busom podno doma do kojega imamo 15-tak min pješačkog uspona. Za okrijepu nakon hodanja i sportskih igara koje smo pripremili za vas domaćin priprema čobanac ( 30 kn ), a prijave su do petka u 10 sati. Kako smo već spomenuli, kažu da se u jezeru može i kupati bilo bi dobro da se opremimo i za tu mogućnost!

Kako u ovoj našoj avanturi ne bismo zalutali pobrinut će se naši planinarski vodiči. Stoga ne brinite, pobjegnite sa Zdravkom od civilizacije i družite se s nama!
Polazak busa ( 40 kn ) je u subotu, 29. kolovoza 2020. g. u 8 sati ispred Spara u Trpimirovoj. Prijave do popune mjesta na tel. 208-135 ili na našu FB stranicu sportzasve.osijek


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: