Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan Ugovor o obnovi i dogradnji Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65439
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.08.2020. 13:46 
Naslov:  Potpisan Ugovor o obnovi i dogradnji Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je potpisan Ugovor za izvođenje i nadzor radova na rekonstrukciji i dogradnji Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku.

Projekt je bio prijavljen na EU fondove, ugovor je potpisan u veljači, ishođena je građevinska dozvola, a potom se krenulo u postupak javne nabave za izvođača radova koji je završen odabirom osječke tvrtke Masa čiji je predstavnik rekao kako se uvođenje u radove očekuje u naredna dva do tri tjedna, a kompletni radovi bit će dovršeni u roku od godinu i pol dana.

Nova zgrada gradit će se u dvorištu škole, na južnoj strani prema Studentskom centru, a bit će povezana sa starim dijelom škole. Sama izgradnja vrijedna je nešto više od 20 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta nešto manje od 30 mil. kuna.

Ravnatelj škole Antun Kovačić istaknuo je kako će se radovi obavljati na otprilike 2.200 kvadrata novih prostora, suvremenih laboratorija i praktikuma za učenike gdje će učenici moći raditi na najmodernijoj opremi koja je također predviđena u sklopu projekta. Naglasio je velik značaj budućih novih prostora i opreme u Regionalnom centru kompetentnosti jer se na taj način stvaraju nove mogućnosti obrazovanja mladih ljudi koji vrlo brzo pronalaze posao.

Za našu školu, kao Regionalni centar kompetentnosti, ovo je velik iskorak jer već godinama imamo problem s materijalnim i prostornim uvjetima, a kroz ovu dogradnju stvorit će se uvjeti da naši učenici imaju adekvatnu nastavu. Ujedno, obzirom da je naša škola Regionalni centar kompetentnosti, u planu je da bude otvorena i za sve učenike elektrotehnike i računarstva u svih pet slavonskih županija“, istaknuo je Kovačić.

Podsjetio je i na jedan drugi projekt škole, preko Europskog socijalnog fonda, gdje će se raditi na opremanju škole, jačanju kompetencija nastavnika i razvoju novog kurikuluma usmjerenog na praćenje potreba tržišta rada.

Župan Ivan Anušić podsjetio je kako na području grada Osijeka, odnosno Županije imamo još jedan Regionalni centar kompetentnosti, to je Ugostiteljska škola, a projekti na oba objekta ukupno su vrijedni 70 milijuna kuna. Anušić je obećao kako će Županija nastaviti podupirati i potpomagati slične projekte.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.08.2020. 22:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nekako mi se čini boljim da se išlo uvis sa postojećom zgradom, ali je to vjerojatno vrlo teško nakon izvedbe prethodne nadogradnje (iako ne i nemoguće). Ovako će eliminirati i to malo zelenila što su imali.
Gledam tako onaj kompleks Eurodoma u blizini i onih desetak stabalaca posađenih u beton. Izgledaju mi kao neko strano tijelo u toj golemoj množini betona i stakla.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: