Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kulturni centar Osijek: Radionica "Pravednici među narodima"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65689
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.08.2020. 10:03 
Naslov:  Kulturni centar Osijek: Radionica "Pravednici među narodima"
Od 25.08.2020. 9:00 do 26.08.2020. 8:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nansen dijalog centar u sklopu projekta „Židovski Osijek“, financiranog od strane Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, u suradnji s osječkom Židovskom općinom, organizira edukativne radionice za nastavnike. Teme radionica su holokaust i židovsko naslijeđe na području Osječko baranjske županije, na kojima će se također predstaviti nove i inovativne prakse podučavanja tih tema u nastavi.

Tako će se u utorak, 25. kolovoza 2020., s početkom u 9 sati, u prostorima Kulturnog centra Osijek, održati radionica „Pravednici među narodima“ koju će voditi povjesničar Tomislav Vuković, a koja će se baviti intrigantnim pričama o hrabrim pojedincima koji su riskirali živote spašavajući sunarodnjake Židove tijekom holokausta na području Hrvatske, kao i metodama primjene njihovih priča u nastavi, na koju će se tematski nadovezati radionica „Počinitelji i promatrači-holokaust kroz prizmu psihologije“ koju će voditi psihologinja Ana Boban Lipić iz Zagreba. Nakon radionica polaznici će imati priliku posjetiti Đakovo u kojem će se upoznati sa židovskim naslijeđem, ali i mjestima stradanja Židova tijekom Drugog svjetskog rata.

U srijedu, 26. kolovoza 2020., povjesničar Tomislav Vuković upoznati će nastavnike sa Spomen-rutom Židovski Osijek, kroz koju će predstaviti značajne lokalitete židovske kulture i naslijeđa, koju će zaokružiti posjetom Židovskoj općini čije će djelovanje i povijest predstaviti njezina dugogodišnja članica Nives Beissmann.

U sklopu projekta izdana je brošura Židovski Osijek koja će uskoro biti dostupna i na stranicama Nansen dijalog centra ndcosijek.hr, gdje možete saznati sve informacije i novosti vezane uz projekt.

[Foto: ©USHMM]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: