Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od 217 testiranih uzoraka - dvije osobe pozitivne na koronavirus u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.08.2020. 11:09 
Naslov:  Od 217 testiranih uzoraka - dvije osobe pozitivne na koronavirus u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je ukupno 217 uzoraka (190 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 27 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ) od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Obje novozaražene osobe su iz Osijeka, a u dobi su od 20 i 21 godinu.

U nadi da će se nastaviti trend smanjivanja broja oboljelih, koje se bilježi posljednjih dana na području Osječko-baranjske županije, članovi Županijskog stožera civilne zaštite na današnjoj su sjednici upozorili da je opasnost od širenja koronavirusa i dalje izražena. Pozivaju stoga sve građane da i dalje strpljivo i dosljedno provode propisane epidemiološke mjere jer je to jedini način da se potpuno zaustavi širenje bolesti te ponovo omogući normalan život u svim segmentima.

Od ostalih aktualnih podataka na sjednici je rečeno kako je u zadnja 24 sata samoizolacija određena za 12 kontakt osoba novooboljelih, pa je sada pod tom mjerom ukupno 275 osoba.

Kao i prethodnog dana, u Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 18 pacijenata od kojih su četiri na respiratoru.

Policija je obavila 16 provjera osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici civilne zaštite jučer su proveli 31 preventivno-savjetodavni nadzor provedbe mjera i preporuka u vezi koronavirusa te izrekli jedno usmeno upozorenje za uočene nepravilnosti. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: