Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



15 novopozitivnih na koronavirus u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.08.2020. 11:30 
Naslov:  15 novopozitivnih na koronavirus u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 257 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronarirus. Većina (10) novooboljelih imaju prebivalište na području ispostave Zavoda za javno zdravstvo iz Osijeka, tri su s područja ispostave Đakovo, a po jedna Našice i Beli Manastir. Među tim testovima jučer je samo u KBC-u Osijek obrađeno više od 60 uzoraka od osoba koje su testiranje učinile na vlastiti zahtjev i uz vlastito plaćanje.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 24 kontakta novooboljelih, pa je sada u samoizolaciji ukupno 274 osoba, a u KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta od kojih su četiri na respiratoru.

Policija nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 35 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici civilne zaštite jučer su proveli 28 preventivno-savjetodavnih nadzora provedbe mjera i preporuka u vezi koronavirusa u prodavaonicama, trgovinama, ugostiteljskim objektima, pekarnicama i drugim objektima, a za utvrđene nepravilnosti (nenošenje zaštitnih maski i rukavica) izrekli su dva usmena upozorenja. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.08.2020. 22:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Čudi me da još nije na razini države napravljena serološka analiza na covid-19 antitijela. Računao sam da se analiza sigurno neće raditi prije izbora, što se i ostvarilo, ali ne vidim razlog da se ne napravi sada. S pomoću analize ustanovili bi koliko je točno građana preboljelo koronu i tako saznali što možemo očekivati najesen.
A sad da malo maštam, onaj koji bi posjedovao pozitivan takav test, stariji od dva tjedna, praktički bi mogao biti izuzet od svih restrikcija kretanja zbog korone.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: