Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otkazan FIG Platinum cup u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.08.2020. 9:38 
Naslov:  Otkazan FIG Platinum cup u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč velikoj želji organizatora, Gimnastičkog društva Osijek-Žito i Hrvatskog gimnastičkog saveza, iscrpnim naporima i ustrajanju na organiziranju ovogodišnjeg izdanja FIG Platinum cupa u Osijeku, međunarodnog natjecanja u sportskoj gimnastici, organizator je na veliku žalost primoran otkazati natjecanje planirano za 17.-20. rujna 2020. godine.

Kako se globalno stanje sa svjetskom pandemijom COVID-19 iz dana u dan pogoršava, a kako bismo zaštitili sve natjecatelje, njihovo stručno i medicinsko osoblje, ali i naš veliki organizacijski tim, donijeli smo odluku o otkazivanju natjecanja. S obzirom na 11 godina uzastopnog besprijekornog organiziranja FIG Svjetskog kupa u Osijeku nije bilo jednostavno donijeti ovakvu odluku i prekinuti taj sjajni niz, no, zdravlje i zaštita svih sudionika ovog natjecanja nama su na prvome mjestu” – rekao je Vladimir Mađarević, direktor natjecanja i dopredsjednik HGS-a.

Podsjetimo, Gradski vrt je ove godine, od 18. do 21. lipnja trebao 12. put biti domaćin FIG Svjetskog kupa, no zbog pandemije COVID-19 otkazan je kao i svi drugi turniri iz kalendara Svjetske gimnastičke federacije.

Ipak, uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport, organizator je odlučio promijeniti format natjecanja i pokrenuti novu sjajnu priču s FIG Platinum cupom u rujnu. Na žalost, mukotrpan rad na ovom projektu ipak se mora prekinuti.

Deseci zemalja odmah s otkrivanjem naše ideje o natjecanju u rujnu, dali su zeleno svjetlo i najavili dolazak na natjecanje u Hrvatsku, ali kako se situacija u cijelom svijetu pogoršava s ovom nemilom pandemijom, veliki broj gimnastičkih kolega posljednjih dana odlučio je ipak otkazati nastup u Osijeku. Svi oni su izrazili žaljenje, ali i poslali isprike zbog nemogućnosti dolaska u Hrvatsku, a nama je to samo bila još jedna potvrda da je odluka oko otkazivanja natjecanja jedina pravedna u ovom trenutku.

Iskreno vjerujemo kako će se ova cijela situacija uskoro stabilizirati i kako ćemo iz nje svi izaći snažniji, baš kao i naše natjecanje za koje smo sigurni da će već sljedeće godine u Osijeku ponovno okupiti cijeli gimnastički svijet
” – poručio je Mađarević.





Tekst i foto: Hrvatski gimnastički savez

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: