Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO i VIDEO] Neviđeni spektakl na BMX Freestyle natjecanju Pannonian Challengea

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.08.2020. 10:14 
Naslov:  [FOTO i VIDEO] Neviđeni spektakl na BMX Freestyle natjecanju Pannonian Challengea
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Slavio je Jack Clark iz Velike Britanije, dok je Marin Ranteš nakon pada u prvoj vožnji i istegnuća ramena u drugoj, završio tek na petom mjestu

Dok je cijeli svijet naglavačke, osječkom Pannonian Challengeu je to uobičajena perspektiva, koja je uz odgovornost i pridržavanje svih mjera epidemiološke zaštite omogućila još jedno nezaboravno natjecanje u BMX Freestyle disciplini – konkurencijom i trikovima dostojnog čak i veliki Olimpijskih igara. Iako se prošlih godina nije moglo pronaći mjesto na tribinama Pannonian Challengea kada BMX vozači zauzmu skate park, gledatelji i obožavatelji ovog ekstremnog sporta su objeručke prihvatili činjenicu da iz udobnosti svog doma mogu pratiti ovo natjecanje na SPTV-u i s istom dozom adrenalina bodriti svoje favorite koji ni ovoga puta nisu zakazali.

Galerija 031: Pannonian Challenge [2020.]: BMX
[Foto: Zvonimir Haramustek/Osijek031.com, Samir Kurtagić i Marin Stupar][15.8.2020.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Među njima je naravno bio i Marin Ranteš, najbolji hrvatski vozač, koji je baš uoči Pannonian Challengea navršio 25 godina i koji je ovog ljeta trebao pokoriti Olimpijske igre u Tokiju, pa je usprkos svemu još jednom dočekao doći u svoj drugi dom – Osijek. Tako je slavio na Prvenstvu Hrvatske u BMX Freestyleu, ispred izvrsnog drugoplasiranog Frana Zemana, pobjednika ovogodišnjeg Challenge Toura u Rijeci, dok je na trećem mjestu završio perspektivni 18-godišnji Osječanin Denis Lalić. Međutim, Ranteš se usput dobrano “pohrvao“ i s najboljim europskim vozačima i naposljetku, nakon nezgodnog pada u prvoj vožnji, ipak propustio postolje, završivši na tek 5. mjestu. Gotovo besprijekorne vožnje čak i nekih autsajdera bile su dokaz kako su se mjeseci mukotrpnog treninga isplatili, dok je u neizvjesnoj završnici na kraju slavio odlični Jack Clark iz Velike Britanije, koji je potegnuo u drugoj vožnji i odnio pobjedu u prestižnom BMX Elite/PRO finalu na kojemu je nastupilo uistinu 12 najboljih vozača.

- Ovo mi je peta godina na Pannonian Challengeu i prvi puta sam uspio pobijediti, stoga sam jako, jako sretan – bez riječi sam. Hvala Pannonianu i svima na ovako sjajnom događanju i atmosferi, bilo je uistinu nevjerojatno i svakako ću se vraćati u Osijek još mnogo godina. Što se tiče natjecanja, ono je bilo mnogo opuštenije bez publike, što je meni išlo u prilog jer se ponekad borim s pritiskom, pa mi je ovo došlo kao opuštenije nadmetanje s prijateljima. Na kraju, drago mi je da se BMX vraća u normalu i ovo je prvo natjecanje u vrijeme pandemije, koje se, srećom, pokazalo izrazito uspješnim – istaknuo je pobjednik Jack Clark, kojemu je Osijek jedan od najljepših gradova u kojima je bio, pa mu ne smetaju ni dosadni komarci.

Jacku su za vratom puhali mladi Francuz Istvan Calliet, koji je odlično koristio cijeli obnovljeni skate park i na kraju završio na drugom mjestu, dok se Daniel Dhers - legenda Pannonian Challengea i cijelog ekstremnog sporta zadovoljila s trećim mjestom. Ovaj neviđeni spektakl je odmah postao hit na društvenim mrežama, a cijela Hrvatska je ekspresno podržala Marina Ranteša, svog najboljeg predstavnika, koji će ipak morati pričekati sljedeću godinu kako bi osvojio zlato na Pannonian Challengeu.

- Nije ono što sam očekivao, prva vožnja mi je bila super, osim zadnjih 15 sekundi jer sam pao, a u drugoj vožnji mi je nažalost rame iskočilo van, ali nastavio sam koliko sam mogao i mogu ipak biti sretan. Ovogodišnji Pannonian je drugačiji, nema publike, ali vjerujem da su nas svi pratili putem interneta i televizije, tako da se sa svim vozačima mogu samo zahvaliti Pannonian Challengeu što su uspjeli napraviti ovakav odličan događaj u tako teškoj situaciji – rekao je Marin Ranteš, kojemu je ovo bio osmi nastup u Osijeku.

Skate park na lijevoj obali Drave je još jednom ugostio čak tri BMX finala u kojima je nastupilo ukupno 36 vozača, a od kojih je i ono amatersko bilo na svjetskoj razini. Pobjedu u tako snažnoj konkurenciji amatera, u kojoj je nastupilo čak 14 Hrvata, naposljetku su odnijeli odlični susjedi iz Mađarske, pa se tako na najvišu stepenicu Pannonian Challenge postolja popeo 14-godišnji Kristóf Krausz, koji je uistinu pomeo konkurenciju jer je zavrijedio gotovo trećinu bodova više od drugoplasiranog sunarodnjaka Varre Árona, koji usput rečeno ima tek 10 godina. Ipak, ponos Hrvatske je u tom natjecanju uspio obraniti mladi Osječanin Denis Lalić, koji se oduševljeno okitio brončanom medaljom, pritom dokazavši da je odlične vještine izbrusio upravo u skate parku na lijevoj obali Drave.

Na samoj dodjeli medalja i nagrada, Pannonian Challenge je još jednom dodijelio najveću, divovsku medalju Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, čime je cijeli subotnji spektakl u potpunosti zaokružen. Nakon ovog ogromnog uzbuđenja, kojemu je preko live streama i televizijskog prijenosa svjedočila cijela regija, posljednji događaj 21. Pannonian Challengea u nedjelju donosi energično Romobil (Scooter) natjecanje, na kojemu će između ostalih nastupiti i Goran Karačić, jedan od najpoznatijih hrvatskih romobil vozača koji je osječkoj publici još prošle godine demonstrirao čari ovog sve popularnijeg sporta. U svemu tome, jedno je već sada sigurno – Pannonian Challenge je i u ovim izvanrednim uvjetima uspio napraviti spektakl i festival na svjetskoj razini, opravdavši tako očekivanja svih sportaša, ali i gledatelja ispred malih ekrana.






Tekst: Pannonian Team

Najava: Pannonian Challenge [2020.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: