Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Učenici od 7. rujna ponovno u školske klupe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.08.2020. 10:25 
Naslov:  Učenici od 7. rujna ponovno u školske klupe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 7. rujna, odnosno za manje od 30 dana, svi učenici bi trebali nastavu pohađati u školama, uz pridržavanje svih mjera, potvrdilo je Ministarstvo obrazovanja.

Kako izvještava RTL televizija, osniva se i posebno tijelo od epidemiologa do učitelja čiji će zadatak biti razrada scenarija i prijedlozi mjera Stožeru. Ta će radna skupina razraditi praktične mjere za svakodnevnu nastavu: hoće li se i u kojoj mjeri nositi maske, hoće li postojati pregrade između učenika, itd.

Radna skupina s radom počinje za sedam dana. Prije svega treba napraviti presjek koliko je visokorizičnih i kroničnih zaposlenika u školskom sustavu, a da se to napravi Zavod za javno zdravstvo mora odrediti koje skupine spadaju u visokorizične skupine.

Iz Ministarstva poručuju kako su za početak školske godine pripremili i pričuvne scenarije s nastavom na daljinu, ili mješovitim modelom. Cilj je da učenici budu u učionicama, a u iznimnim slučajevima osigurat će se i online nastava.

I epidemiolog i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je potvrdio da će djeca ići u škole. „Imamo dobru epidemiološku situaciju i trend brojeva nam je u padu pa bi djeca mogla i morala ići u školu“.

Oči naše javnosti uperene su u Njemačku gdje su se učenici već počeli vraćati u škole. Tamo učenici maske nose na ulazu u školu i na hodnicima, a negdje i u učionicama. Ako se pojavi slučaj zaraze, učenici moraju u samoizolaciju, a nastavu će četrnaest dana pratiti od kuće.

Prema prvim reakcijama sudeći, njemački učenici su sretni što se mogu vratiti u škole. Međutim, još uvijek postoji strah da će se škole ponovno zatvoriti ukoliko dođe do novog skoka broja zaraženih COVID-om, kao što se dogodilo u nekim američkim državama gdje su pojedine škole morali zatvoriti nakon što je broj oboljelih učenika i učitelja već nakon nekoliko dana počeo dramatično rasti.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: