Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od iduće godine skuter free zona na Dravi u Osijeku?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.08.2020. 16:03 
Naslov:  Od iduće godine skuter free zona na Dravi u Osijeku?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Glisiranje najvećom brzinom sredinom Drave, odnosno plovnim putem, 30 metara daleko od obale, izaziva sve više negodovanja brojnih kupača, ribiča i drugih ljubitelja Drave, izvještava Radio Osijek.

Prema riječima Dragana Mijića, inspektora sigurnosti plovidbe iz osječke Lučke kapetanije, vodeni skuteri imaju samo dva mjesta gdje se mogu spustiti u Dravu: u blizini novog stadiona na Pampasu i u Donjem gradu kod odreda Riječne ratne flotile. Do drugih odredišta na vodi moraju proći „gradskom dionicom”, no dozvoljeno im je samo proći, bez dodatnih manevara.

Na Dravi na području grada Osijeka dopušten je samo prolazak plovilima i skuterima, a sve dodatne radnje smatraju se prekršajem, uključujući vožnju skuterom ili skijanje na vodi. Inače, skuteri imaju svoj dio Drave na kojem se mogu „zabaviti”, a riječ je o dijelu Drave od 25. kilometra do ušća Karašice.

Naravno, problem je to što ih tamo nema tko gledati, a njima je opsesivno važno da ih vidi što više ljudi, po mogućnosti cijeli grad, te zbog toga svoje bravure izvode u blizini popularnih gradskih kupališta. To posebice dolazi do izražaja na popularnoj osječkoj Kopiki koja je bahatom i neodgovornom iživljavanju skutera izložena svaki dan. Vozači glisera ne opterećuju se time što obijesnom vožnjom mogu dovesti u opasnost sebe, kupače, ali i veslače Iktusa koji su nedavno imali bliski susret treće vrste s jednim od takvih idiota.

Jedno od rješenja o kome se razmišlja u Lučkoj kapetaniji jest skuter free zona koja bi obuhvaćala dio Drave koji prolazi kroz Osijek. Skuter free zona mogla bi se uspostaviti od sljedeće godine.

Naravno, zloban netko poput nas zapitat će se zašto se o tome samo razmišlja i zašto se ta mjera nije donijela već ove godine; ovako obijesne skutere na Kopiki viđamo svaki dan, ali plovila Lučke kapetanije gotovo nikad.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Lovro Šilović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.08.2020. 20:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pa vi ste krenuli protiv sujete. Ukoliko se zabrani vožnja skuterima ispred kupališta, oni će postati bespredmetni, a vlasnici će ih najvjerojatnije pokušati prodati. Glavni razlog vožnje tih skutera je pokazivanje i izazivanje pozornosti, kao uostalom i vožnja skupih automobila, vožnja motocikala sa preglasnim ispuhom, nošenje skupocjenog nakita i slične stvari.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: