Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



30 tisuća vjernika stiže u Aljmaš - maske će biti obavezne

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.08.2020. 8:52 
Naslov:  30 tisuća vjernika stiže u Aljmaš - maske će biti obavezne
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Marijanska svetišta se ovih dana polako pripremaju za proslavu blagdana Velike Gospe, no ove godine pod strožim uvjetima.

Ove se godine u Aljmašu očekuje oko 30 tisuća vjernika, no svi se moraju pridržavati posebnih epidemioloških mjera. Svakog posjetitelja na ulazu u selo će se upisivati (ime i prezime, broj telefona, broj osobne iskaznice), a kipu Gospe od Utočišta moći će se prići samo uz maske i dezinfekciju. Kako doznajemo maske će biti obavezne.



Dan prije, kao i na sam blagdan Velike Gospe, na državnoj cesti broj 2 (istočni dio Osječke obilaznice) i državnoj cesti broj 213 od Sarvaša do Bijelog Brda, očekuje se veliki broj hodočasnika, pješaka, vozača motornih vozila i biciklista.

Kako bi svim hodočasnicima i sudionicima u prometu osigurali sigurnost te postigli optimalnu protočnost prometa ovim putem želimo dati nekoliko savjeta:
- pozivamo sve vozače da uoči i na dan Velike Gospe na put krenu na vrijeme, da budu strpljivi i oprezni te da poštuju prometne propise,
- da tijekom noći koriste kratka svjetla kako ne bi zasljepljivali pješake,
- da brzinu prilagode uvjetima na cesti, velikoj gustoći prometa vozila i pješaka.
- da ako uoče nesretni slučaj na prometnici ozlijeđenima pruže prvu pomoć, a potom obavijeste medicinsku pomoć (194) i policiju (192), a u slučaju manjih prometnih nesreća samo s materijalnom štetom, uklone vozila s kolnika, popune Europsko izvješće, a ako traže da se izvrši očevid pozovu policiju (192 ili 112).
- da poštuju prometne znakove i upute policijskih službenika,
Kako će velik broj vjernika hodočastiti pješice, pozivamo na poseban oprez tijekom kretanja kolnikom,
- molimo pješake da se u naseljenim mjestima kreću nogostupom,
- da se izvan naselja kreću lijevom stranom kolnika u smjeru kretanja, dakle u susret nadolazećim vozilima, u koloni jedan iza drugoga. Preporučljivo je nositi odjeću (prsluke) s reflektirajućim oznakama i svjetiljke,
- biciklisti se kolnikom moraju kretati desnom stranom u koloni jedan iza drugoga te su u obvezi nositi reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću odjeću te biti propisno osvijetljeni s prednjim bijelim svijetlom i zadnjim crvenim svjetlom.

- Napominjemo da će Policijski službenici Postaja prometne policije Osijek 14. kolovoza provesti i preventivnu akciju zaštite pješaka i biciklista u prometu te će pješacima i biciklistima dijeliti reflektirajući prsluci s natpisom „Ne želim biti žrtva u prometu“ kao i pisane upute za sigurno sudjelovanje u prometu. - savjetuju iz PU osječko-baranjske.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Foto: Krešimir Strahonja/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Svetkovina Velike Gospe: Stožer apelira da se strogo vodi računa o provedbi protuepidemijskih odluka

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: