Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Medicinska i Elektrotehnička škola najpopularniji među osmašima u OBŽ-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.08.2020. 12:53 
Naslov:  Medicinska i Elektrotehnička škola najpopularniji među osmašima u OBŽ-u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Upisi u prvi razred srednje škole na ljetnom roku približavaju se kraju, pa je poznato koji su programi (gimnazijski ili strukovni) najpoželjniji na lokalnoj razini, piše Glas Slavonije.

Što se tiče Osječko-baranjske županije, kod gimnazijskih programa najpopularnija je III. gimnazija (matematička), koja je imala kvotu od 130 mjesta, a prijavila su se čak 452 učenika (158 prijava s prvim prioritetom), s prosjekom bodova od 79,65.

Sličan uspjeh imala je i I. gimnazija u Osijeku (opća), za čijih se 120 mjesta borio čak 681 učenik (za njih 129 to je bio prvi prioritet). Prosječan broj bodova iznosio je 73,7. Potom je tu Isusovačka klasična gimnazija, s upisnom kvotom od 72 mjesta na koja se prijavio 181 učenik, odnosno njih 64 koji su je birali kao prioritet. Ti su učenici prosječno imali 76,5 bodova.

II. gimnazija (jezična) imala je 503 prijavljena učenika koji su konkurirali za 130 raspoloživih mjesta, međutim tek ju je njih 109 odabralo kao svoj prvi izbor. Najmanju kvotu od samo 48 mjesta imala je Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija, za čiji se gimnazijski program prijavilo 327 učenika, odnosno njih 40 kao svoj prvi izbor, a prosječno su imali 70,59 bodova.

Kad je riječ o strukovnim programima, pobjednici među osječkim strukovnjacima su Medicinska škola Osijek te Elektrotehnička i prometna škola jer su se čak dva smjera iz obje škole našla među najpoželjnijim smjerovima u županiji.

Najpopularniji smjer kod strukovnjaka bio je farmaceutski tehničar Medicinske škole u Osijeku gdje su se na 24 upisna mjesta prijavila čak 343 učenika (45 prijava s prvim prioritetom), s prosječnim brojem bodova 79,57.

Smjer farmaceutski tehničar našao je svoje mjesto i među najpopularnijim strukovnim smjerovima na državnoj razini jer se smjestio na visoko sedmo mjesto nacionalne ljestvice.

Uz farmaceutskog tehničara, jedan od najatraktivnijih smjerova je onaj za fizioterapeutskog tehničara, za čija je 24 mjesta konkuriralo čak 296 učenika, odnosno 33 koji su ga odabrali kao svoj prioritet, a prosječno su imali 74,52 boda.

Što se Elektrotehničke škole tiče, uz tehničara za računalstvo, koji je njihov najpopularniji smjer, svoje mjesto na listi najpoželjnijih programa našao je i onaj za tehničara za mehatroniku koji je nudio 24 mjesta, a prijavilo ga je 165 učenika (33 kao svoj prvi izbor).

Među popularnim strukovnim smjerovima u OBŽ-u ove se godine našao i veterinarski tehničar, kojeg nudi Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, s čak 177 prijavljenih (32 prijave kao prvi izbor) na 24 mjesta, te visokim prosječnim brojem bodova od 68,9.

Ovogodišnji osmaši mahom su birali obrtničke te strojarsko-tehničke škole (automehaničar, medijski tehničar, kozmetičar, CNC operater, web dizajner…).





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: