Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U ljetnom upisnom roku najveći interes za gimnazije te za Elektrotehničku školu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.07.2020. 12:55 
Naslov:  U ljetnom upisnom roku najveći interes za gimnazije te za Elektrotehničku školu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je u brojnim osječkim srednjim školama započela dostava dokumenata i upisnica koje su uvjet za upis u određeni program obrazovanja, kojima će učenici potvrditi svoje upisno mjesto, odnosno da će zaista i upisati željenu školu, piše Glas Slavonije.

Kako je to već godinama uobičajeno, mjesta su se na ljetnom roku uglavnom popunila, posebno u gimnazijama, no nešto ih je ostalo i za jesen, uglavnom u strukovnim školama.

Punu popunjenost tako bilježe sve osječke gimnazije u kojima najvjerojatnije neće ostati slobodnih mjesta u jesenskom roku. To se odnosi na I. gimnaziju (Opću) ali i III. gimnaziju (Matematičku) u koju su mogli upisati šest do sedam razreda, umjesto predviđenih pet, no nisu u mogućnosti to napraviti zbog prostornih ograničenja.

Nešto mjesta za jesenski rok ostalo je u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji gdje su na ljetnom upisnom roku imali kvotu od 72 učenika, a nepopunjeno je ostalo pet mjesta koja će biti slobodna za jesenski rok.

Kod strukovnih škola, problema s popunjavanjem upisnih kvota nema Elektrotehnička i prometna škola Osijek koja je planirala upisati 168 učenika međutim, zbog učenika s teškoćama, upisat će ih 164 te vrlo vjerojatno neće ni biti jesenskog roka. Poseban interes vlada za tehničare za računarstvo gdje se upisuju dva razreda, odnosno 48 učenika, a bilo ih je prijavljeno čak 273.

Odličnu popunjenost bilježe i u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna gdje je ostalo 16 slobodnih mjesta u četiri razreda za jesenski rok.

Slično je i u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek gdje je mjesta ostalo samo na jednom od tri smjera koja nude. Potpuno su popunjeni programi upravnog referenta i ekonomista, dok je nešto mjesta ostalo za poslovnog tajnika.

U subotu, 1. kolovoza, bit će objavljen okviran broj slobodnih mjesta za jesenski rok, dok će konačna brojka biti poznata 12. kolovoza. Početak prijava obrazovnih programa slijedi 21. kolovoza, dok će konačne ljestvice poretka biti poznate 1. rujna.

Sljedećega dana, odnosno 2. rujna, krenut će dostava potrebnih dokumenata i upisnica kojima će učenik potvrditi svoje mjesto u željenoj školi, a nakon toga bit će poznato koliko je mjesta ostalo nepopunjeno.

Inače, za upis u I. razred nekog od srednjoškolskih programa u Hrvatskoj sljedeće školske godine svoje „mjesto pod suncem“ traži ukupno 44.903 učenika u 2080 razrednih odjela.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: