Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljena mobilna aplikacija "Stop COVID-19"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.07.2020. 17:18 
Naslov:  Predstavljena mobilna aplikacija "Stop COVID-19"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Uprave APIS-a Saša Bilić predstavili su danas novu mobilnu aplikaciju "Stop COVID-19". Aplikacija bi trebala biti dostupna u Hrvatskoj kroz iduća dva tjedna.

Korištenje ove aplikacije bit će dobrovoljno, koristi samo privremene i anonimne podatke, a prilikom instaliranja, odnosno prijave korisnici će dobiti obavijest ako su bili u kontaktu s osobom koja također ima instaliranu aplikaciju, a pozitivna je na koronavirus.

Potrebno je naglasiti da je aplikacija dobrovoljna, transparentna i privremena. Nakon što prođe opasnost od pandemije više se neće moći koristiti. Te da je kibernetički sigurna. Koristi se Bluetooth tehnologija, ne prikupljaju se nikakvi osobni podaci. Osigurana je interoperabilnost i samo je pitanje vremena kad će obvezati sve one koji prelaze granice na njeno korištenje - rekao je Beroš na predstavljanju aplikacije.

Kada bude dostupna, aplikaciju ćete moći besplatno preuzeti u Google Playu ili App Storeu. Nakon instalacije, aplikaciji ćete morati dati privolu da vam šalje obavijesti. Tek tada će vas ona moći obavijestiti jeste li bili u blizini osobe koja se prijavila da ima Covid-19.

Da ne bi došlo do širenja lažnih informacija, kako bi se upisao kao pozitivan na koronavirus trebat će vam poseban kod koji vam daje liječnik ili epidemiolog.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: