Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro započinje ugradnja nove naplatne opreme u 12 novih autobusa GPP-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.07.2020. 13:03 
Naslov:  Uskoro započinje ugradnja nove naplatne opreme u 12 novih autobusa GPP-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Završeno je testiranje nove naplatne opreme, koje je posljednjih dana obavljano u autobusu gbr. 108, na svim autobusnim linijama na kojima GPP obavlja javni gradski prijevoz.

Ovih je dana privedeno kraju testiranje nove opreme ticketing sustava posljednje generacije, koje se provodilo u okviru modernizacije i unapređenja elektronskog sustava prodaje i kontrole karata. Projekt modernizacije ticketing sustava izuzetno je kompleksan, jer se paralelno odvija tehnološka nadogradnja i podržavanje starog sustava, bez da korisnici osjete navedeni prelazak.

U narednih nekoliko dana nova naplatna oprema biti će ugrađena u svih 12 novih autobusa, a putnici koji se redovito voze tim vozilima, susresti će se s novim uređajima kod ulaznih vrata svakog od navedenih vozila.

Jedna od najvećih novina je ta da više neće postojati izlazni validatori, već će se sve radnje obaviti pri ulasku u vozilo. Najčešći scenarij biti će taj da će putnik jednostavno samo prisloniti svoju Butru na novi validator. U ostalim slučajevima, kada se radi o presjedanju, ili o vožnji kroz više zona, osnovno je znati iz koje u koju zonu se putuje, što naši putnici uglavnom i znaju.

Završetak zanavljanja opreme u svim vozilima javnog prijevoza u Osijeku predviđa se do kraja 2020. godine, pa će u narednom periodu paralelno u prometu biti vozila s novom i starom opremom. Stoga mole putnike koji se nađu u vozilu s novom naplatnom opremom, da obrate pozornost na ulazni validator, te da se obrate vozaču za pomoć ukoliko nisu sigurni na koji se način njome koristiti. Isto tako, na GPP-ovim mrežnim stranicama dostupne su upute za neke od linija, koje pokrivaju različite slučajeve vožnji kroz više zona, a na raspolaganju je i mail: [email protected], na koji se dodatno može zatražiti pomoć za pojedini konkretan slučaj.

Do obnove opreme u svim vozilima, u vozilima u kojima se nalazi stara naplatna oprema, putnik koji želi presjedati, obvezno se mora i prijaviti i odjaviti na ulaznom i izlaznom validatoru.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]




Tekst i foto: GPP Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: