Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započeli radovi na izgradnji fotonaponske elektrane na Srednjoškolskom igralištu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2020. 11:09 
Naslov:  Započeli radovi na izgradnji fotonaponske elektrane na Srednjoškolskom igralištu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je na Srednjoškolskom igralištu održana konferencija za novinare povodom početka radova na energetskoj obnovi i izgradnji fotonaponske elektrane na zgradi Srednjike.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova upoznala je javnost s projektom GreEnergy čiji je cilj ublažavanje posljedica klimatskih promjena u gradovima te ostvarivanje energetskih ušteda u javnim zgradama.



Riječ je o prekograničnom projektu ukupne vrijednosti 1,36 milijuna eura od čega su 1,156 mil. eura bespovratna sredstva iz EU fondova. Partneri u projektu su gradovi Osijek i Novi Sad, svaki je grad nominirao po jedan javni objekt, a Osijek se odlučio za zgradu Srednjoškolskog igrališta.

U sklopu projekta zgrada će dobiti zeleni krov površine 160 m2, zamijenit će se stolarija i vanjske ovojnice, kao i javna rasvjeta na igralištu, a izgradit će se i fotonaponska elektrana na zgradi Srednjike snage 92 kwH koja će opskrbljivati samu zgradu ali i javnu rasvjetu na igralištu električnom energijom.



Očekuje se da će uštede na toplinskoj i električnoj energiji biti oko 60%.

Radove izvode dvije osječke tvrtke, Iver i Solaris Pons, a planirano trajanje radova je 180 dana, odnosno sve bi moglo biti gotovo do kraja godine.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: