Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Veledrogerije zbog duga obustavljaju isporuku lijekova bolnicama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.07.2020. 19:30 
Naslov:  Veledrogerije zbog duga obustavljaju isporuku lijekova bolnicama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Više od dvadeset bolnica u Hrvatskoj danas neće dobiti naručene lijekove i potrošni medicinski materijal od Medike jer ih veledrogerije ne žele isporučiti uslijed nagomilanih dugova.

Veledrogerije su još prošlog tjedna najavile kako će danas početi s obustavom isporuke lijekova i potrošnog materijala hrvatskim bolnicama zbog duga koji je narastao na 4,2 milijarde kuna, od čega je 3,6 milijardi dospjelo za naplatu.

Predstavnici veledrogerija na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravstva s predstavnicima Vlade rekli su kako im je potrebna milijarda kuna samo da prežive ljeto, a to je ujedno i minimum za nastavak isporuke lijekova. Ono što od Vlade očekuju jest osigurati dvije milijarde kuna do kraja godine.

Veledrogerije također traže formiranje radne skupine za trajno rješavanje problema, osnosno financijsku održivost sustava, a upozoravaju i da prijeti i nestašica opreme. Odgovor na te zahtjeve čekat će do srijede za kada je planiran sastanak u Ministarstvu financija.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić poručio je svim pacijentima da se ne moraju brinuti te da će biti dovoljno lijekova za sve.

Problem dugovanja bolnica nije od jučer; on traje godinama, a sada je postao još izraženiji zbog krize uzrokovane koronavirusom.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.07.2020. 22:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Je li vam sad jasno kolike su marže na lijekove veledrogerija? Država im duguje 4,2 milijarde kuna (!!) a oni normalno posluju. Pa tko im je omogućio takve astronomske marže? Pa država. Pa dobro tko je tu lud? Pa mi, građani.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: