Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Rebalansom proračun Osječko-baranjske županije manji za 16 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.07.2020. 8:40 
Naslov:  Rebalansom proračun Osječko-baranjske županije manji za 16 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Županija osječko-baranjska na sjednici Skupštine održanoj u dvorani Fakulteta za agrobiotehničke znanosti izvršila je rebalans proračuna za tekuću godinu.

Rebalansom su prihodi od poreza na dohodak do kraja godine smanjeni za 16 milijuna kuna, sa 637 milijuna kuna na 621 milijun kuna. Od toga je 13,8 milijuna kuna rezultat Vladine odluke o odgodi, a kasnije i oslobođenju plaćanja poreza na dohodak uslijed epidemije koronavirusa. Obzirom da se porez na dohodak dijeli između gradova, općina i županija, najveći gubitnici bit će jedinice lokalne samouprave kojima su ukinute pomoći od strane županije.

Dobre vijesti su da će se u proračunu iznaći 11,2 milijuna kn za pomoć najugroženijim granama gospodarstva – poljoprivredi i turizmu te kako niti jedan od kapitalnih projekata neće biti doveden u pitanje.

Što se tiče potpora, osigurano je 5 mil. kn pomoći poduzetnicima koje je u gospodarstvu najviše pogodila pandemija. Dio sredstava je prenamijen, najvećim dijelom s potpora jedinicama lokalne samouprave (2,1 mil. kn), potpore Zračnoj luci (500.000) te potpora za izgradnju sakralnih objekata (400.000 kn). Župan Anušić odbacio je kritike kako je riječ o sredstvima prvobitno planiranima za druge potpore gospodarstvu, obrtu ili turizmu.

Što se tiče izgradnje novog KBC-a u Osijeku, Anušić je rekao kako je početak izgradnje planiran za 2022. godinu. U tijeku je odabir pružatelja usluge izrade Studije izvedivosti, privodi se kraju postupak nabave velike vrijednosti i darovanja zemljišta, a priprema se i kompletna dokumentacija što je postupak koji će trajati sljedećih godinu dana. Za prvu fazu novac je pripremljen i ne očekuju se nikakvi zastoji po tom pitanju.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: