Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Općina Bilje uskoro započinje radove na svom dijelu biciklističke staze prema Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65773
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.07.2020. 12:14 
Naslov:  Općina Bilje uskoro započinje radove na svom dijelu biciklističke staze prema Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početkom kolovoza počinje rekonstrukcija biciklističko-pješačke staze na Biljskoj cesti na dijelu u Općini Bilje. Kako na osječkom području radovi već uvelike traju, biciklisti će dogodine od Osijeka do Bilja i obrnuto voziti po u cijelosti obnovljenoj stazi.

Projekt je ukupno vrijedan 9 milijuna 276 tisuća kuna, od čega će 7 i pol milijuna biti financirano kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Osijek, a ostatak iz proračuna Općine Bilje. Planirano je da radovi na 4,2 kilometra traju devet mjeseci, izvodit će ih osječka tvrtka Gravia, staza će biti utvrđena i učvršćena, proširena gdje god je moguće, na dijelovima će se podignuti potporni zid, postavit će se zaštitna ograda u cijeloj dužini te 70 rasvjetnih stupova.

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija kompletnog dijela pješačko-biciklističke staze od grada Osijeka do Općine Bilje, ali i do Vatrogasnog doma u Bilju jer će biti obuhvaćena i Blatna ulica u kojoj će se također rekonstruirati kolnička površina i staza proširiti gdje god je to moguće”, rekao je na današnjem potpisivanju ugovora s izvođačem radova načelnik Općine Bilje Željko Cickaj. Podsjetio je da je staza Od Osijeka do Bilja izgrađena 2004. godine i danas je u poprilično derutnom stanju zbog čega se njezina obnova pokazala prijeko potrebnom. Iako za trajanja radova bicikliranje neće biti moguće, po završetku projekta biciklistima, izletnicima i cikloturistima kojih je u Baranji sve više bit će osigurani znatno bolji uvjeti za vožnju na dva kotača.





Tekst i foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.07.2020. 15:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamislite da autocestu nakon 16 godina korištenja proglase derutnom i moraju je ispočetka graditi. Hoće li kvaliteta i ove gradnje biti takva da će se staza raspasti nakon desetak godina?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: