Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Čepinu otvoreno Reciklažno dvorište

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.07.2020. 14:05 
Naslov:  U Čepinu otvoreno Reciklažno dvorište
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Ulici Ferdinanda Speisera u Čepinu danas (7. srpnja 2020. godine) otvoreno je Reciklažno dvorište Čepin u komu će mještani svakodnevno, osim nedjeljom, moći odlagati 40 vrsta različitog otpada. U ime Osječko-baranjske županije prigodnoj svečanosti nazočila je pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak.

Općina Čepin realizirala je ovaj projekt, ukupno vrijedan 3,5 milijuna kuna, uz korištenje sredstava Europske unije. Naime, u lipnju 2018. godine općinski načelnik Dražen Tonkovac potpisao je s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda. Time su za gradnju i opremanje ovog reciklažnog dvorišta osigurana bespovratna EU sredstva u iznosu od 2,63 milijuna kuna, odnosno 84,99 posto prihvatljivih troškova. Ministarstvo je uložilo dodatnih 325.000 kuna, a Općina Čepin 543.000 kuna.

- Reciklažno dvorište u Čepinu je jedan od koraka u razvoju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Osječko-baranjske županije. Prema podacima Ministarstva zaštite okoliša i energetike na području naše županije ugovoreno je 27 projekta u gospodarenju otpadom. Ukupna vrijednost ulaganja je 100 milijuna kuna, a od čega udio europskih fondova iznosi 87 milijuna kuna, što je vrlo visok udio. Isto tako važno je da kroz ove projekte postupno razvijamo i svijest svih stanovnika o važnosti gospodarenja otpadom i zaštiti okoliša jer svaki otpad koji nije pravilno selektiran i odložen zapravo onečišćuje i naš okoliš i sve što iz njega koristimo - rekla je pročelnica Tramišak.

Dodala je kako Osječko-baranjska županija intenzivno radi na završetku izrade studijske i projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, godišnjeg kapaciteta oko 60.000 tona komunalnog otpada. Dokumentacija je već u viskom stupnju izgrađenosti, a elaborat o gospodarenju i količinama otpada dat će odgovor i o radu i kapacitetima pretovarnih stanica za Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju.







Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: