Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Osječko ljeto kulture ugostilo Čuvare priča, Španjolske majstore i izložbu Angelus

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.07.2020. 10:45 
Naslov:  [FOTO] Osječko ljeto kulture ugostilo Čuvare priča, Španjolske majstore i izložbu Angelus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Međunarodni festival slikovnice “Čuvari priča” okupio je brojne ilustratore, pisce, voditelje radionica, stvaratelje i kreativce. Prvog dana festivala održana je radionica izrade zastavica Čuvara priča, saznali smo kako nastaje radio emisija te kako izgleda Putovanje kroz Zbrdrazdoliju. Čuvari priča uveli su nas i u priču Moguta te interaktivnu pričaonicu Pričom te zovem. Bogat program Međunarodnog festivala slikovnice okupio je velik broj velikih i malih u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice, a druženje uz slikovnicu nastavlja se sve do subote, 4. srpnja.





Na Osječko ljeto kulture stigli su i Španjolski majstori - izložba nastala u produkciji Srednjoeuropskog kulturnog centra iz Novog Sada koja je u Osijek dovela četvoricu velikih Španjolaca. Tako su se u Muzeju Slavonije predstavili umjetnici čija su djela utjecala na stvaranje i razumijevanje slikarstva 20. stoljeća: Pablo Picasso, Salvador Dalί, Joan Mirό I Antoni Tὰpies. Izložba predstavlja djela u mediju grafike, a ovaj postav pokazao je kako su ovi slikari ujedno i “crtači” i “grafičari”. Sva četvorica umjetnika izuzetno su plodni na području grafike te su stvorili vrlo značajne opuse u tom mediju. Izložbu ćete moći pogledati sve do 20. srpnja u Muzeju Slavonije.



Četvrtak nam je donio još jednu izložbu. Angelus! – izložba sakralne umjetnosti iz zbirke Muzeja likovnih umjetnosti otvorena je za sve posjetitelje koji su uz stručnu podršku kustosa Ivana Rotha tijekom cijeloga dana mogli prošetati Muzejom i saznati nešto više o djelima sakralne umjetnosti. Angelus je stari pučki vjerski pozdrav i on ocrtava karakter ove izložbe, a suvremena muzeološka praksa unazad nekoliko godina prepoznala je važnost karaktera sakralne slike te je započela oformljavati novi, suvremeni model prezentacije takvih djela koji napušta tradicionalno „vješanje slika o zid“ i fokusira se na dvojaki karakter i njihov suživot u jednom predmetu.

Najmlađi posjetitelji OLJK- uz njihovu malo stariju pratnju mogli su uživati u reprizi predstave “Mali vitez don Kiho i štitonoša Sancho” koju je Dječje kazalište Branka Mihaljevića u suradnji s Kazalištem Oberon iz Koprivnice još jednom odigralo na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi.

Petak na OLJK-u donosi vam Čuvare priča, okrugli stol HDLU-a, Potpune strance i projekciju filmova

10:00 sati - Petak na OLJK-u nastavlja s programom Međunarodnog festivala Čuvari priča. Od 10 sati ujutro u dvorištu GISKO-a čeka vas promocija dvije slikovnice Zlatokosa i tri medvjeda te Oskoruša i hrast, književno-likovna radionica za djecu Čudesni zvjerinjak i Priče iz davnine Zdenka Bašića.

18:00 sati - U 18 sati posjetitelji OLJK-a moći će sudjelovati na okruglom stolu Uloga udruženja u kulturnom životu zajednice povodom obilježavanja 100 godina djelovanja HDLU Osijek. Tribinu će moderirati povjesničar umjetnosti i član Organizacijskog odbora Osječkog ljeta kulture, Igor Loinjak. Mjesto radnje je prostor Stare pekare na Trgu Vatroslava Lisinskog.

21:00 sat - Na Osječko ljeto kulture stižu Stranci – komična drama nastala prema najgledanijem talijanskom filmu 2016. godine “Perfetti Sconosciuti” redatelja Paola Genovesea. Potpune strance donosi van nezavisno kazalište Luda kuća uz redatelja Rena Bitorajca. Potpune strance igraju Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Rene Bitorajac, Barbara Rocco, Amanda Prenkaj, Damir Poljičak I Mladen Kovačić. Predstava počinje u 21 sat na Trgu Vatroslava Lisinskog.

23:00 sata - Petak na OLJK-u završavamo ljetnom filmskom večeri koju za vas priprema Savjet mladih Grada Osijeka i Savjet mladih Osječko-baranjske županije. U Perivoju kralja Tomislava moći ćete uživati uz Lego film 2 od 21 sat, a u 23 sata na velikom platnu ljetnog kina gledat ćete film Granica.











Tekst: OLJK
Foto: Marin Franov/OLJK


Najava: Osječko ljeto kulture [2020.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: