Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grade se kilometri novih biciklističkih staza u Ernestinovu i Antunovcu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.07.2020. 19:34 
Naslov:  Grade se kilometri novih biciklističkih staza u Ernestinovu i Antunovcu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Osječko-baranjski Ivan Anušić nazočio je danas otvaranju radova na izgradnji biciklističkih staza na području Općine Ernestinovo.

Riječ je o realizaciji projekta „Izgradnja biciklističke infrastrukture u Općini Ernestinovo“ čija je svrha poboljšanje povezanosti na linijama koje služe za dnevne migracije, povećanje korištenja javnih sredstava prijevoza, smanjenje emisija CO2 te povećanje sigurnosti biciklista i ostalih sudionika u prometu kroz izgradnju biciklističkih i biciklističko-pješačkih staza na području Općine, kao dijela mreže biciklističke infrastrukture Urbane aglomeracije Osijek.

Ukupna vrijednost projekta je 7,49 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 6,35 milijuna kuna.

Kako je istaknula općinska načelnica Marijana Junušić, ovom će se investicijom do rujna iduće godine izgraditi 6,5 kilometara novih biciklističkih i biciklističko-pješačkih staza na području Općine, značajnih za stanovnike ovih naselja, ali i za promoviranje i razvoj cikloturizma na području Općine i Osječko-baranjske županije. Projektom će se omogućiti kvalitetna biciklistička povezanost između Ernestinova, Antunovca i Osijeka, sve do Pečuha.

Nekoliko kilometara dalje, u Općini Antunovac, održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen novi projekt, „Biciklističke staze Općine Antunovac“.

Tim će se projektom izgraditi preko četiri kilometra biciklističkih staza kroz Antunovac i Ivanovac. Nove biciklističke staze doprinijet će boljoj povezanosti na linijama dnevnih migracija na području aglomeracije, povećanju sigurnosti biciklista te smanjenju korištenja automobila i motornih vozila, što u konačnici doprinosi i smanjenju emisije CO2.

Ukupna vrijednost projekta je 4,1 milijun kuna, iznos bespovratnih sredstava je 3,49 milijuna ili 85% ukupne vrijednosti, a ukupna vrijednost ugovorenih radova je 5,35 milijuna kuna.

Radovi na izgradnji dionice kroz naselje Ivanovac započeli su u svibnju i trenutno su u punom zamahu, dok su radovi na dionici kroz naselje Antunovac još u početnoj fazi. Po završetku projekta izgradit će se mreža od 9 kilometara biciklističkih staza u Općini Antunovac čime će se u potpunosti spojiti s Osijekom.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.07.2020. 18:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Otvaranje radova 3 dana prije izbora. Slučajno se potrefilo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: