Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izrađena projektna dokumentacija nužna za obnovu Galerije Petar Smajić u Ernestinovu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.06.2020. 18:10 
Naslov:  Izrađena projektna dokumentacija nužna za obnovu Galerije Petar Smajić u Ernestinovu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Galerija Petar Smajić predstavlja bogato kulturno nasljeđe, zaštićeno je kulturno dobro te zbog svoje jedinstvenosti i duge tradicije veliki je potencijal za razvoj ovog područja. Kompleks objekata s glavnom zgradom nastao je krajem 18 st., a dograđivan je i adaptiran do 20. st.

Zbog velikih troškova održavanja objekt je dugi niz godina zapušten te je stoga nužno pristupiti obnovi kako bi se, između ostaloga spriječilo daljnje propadanje. Nužno je zaštiti, obnoviti i očuvati ovu kulturnu i povijesnu baštinu jer se na taj način, između ostaloga, jamči očuvanje tradicije, kulturnog nasljeđa i jedinstvenog kulturnog izričaja- umjetnosti izrade naivne skulpture u starom slavonskom hrastu.

Kako bismo mogli pristupiti radovima na obnovi Galerije Petar Smajić, prethodno smo morali izraditi odgovarajuću dokumentaciju. Stoga je za vrijeme trajanja projekta, izrađena projektno-tehnička dokumentacija, koja između ostalog obuhvaća i Konzervatorsku studiju kroz koju su provedena povijesna i arhivska istraživanja koja su nam otkrila i približila povijesnu priču Galerije Petar Smajić.

Svrha projekta „Osiguravanje preduvjeta za revitalizaciju i obnovu Galerije Petar Smajić Ernestinovo“ bila je stvaranje preduvjeta za obnovu i revitalizaciju kulturne baštine (dvorac Reiner – Galerija Petar Smajić) Općine Ernestinovo kojom se osigurava doprinos održivom razvoju lokalne i regionalne zajednice kroz razvoj turističkih potencijala i stvaranje turističke ponude temeljene na kulturnoj baštini koju prati i povećanje broja zaposlenih i posjetitelja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u sklopu Poziva „Revitalizacija kulturne baštine urbane aglomeracije Osijek“. Projekt je ukupne vrijednosti 327.227,00 kuna te je bio sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 278.142,95 kuna.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a glavni cilj bio je pripremiti projektno-tehničku dokumentaciju i studiju kojom se osiguravaju preduvjeti za obnovu Galerije Petar Smajić, kojoj se nadamo u skoroj budućnosti.





Tekst i foto: Maja Bračun

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: