Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku se gradi najmoderniji prostor za djecu, mlade i obitelj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.06.2020. 10:16 
Naslov:  U Osijeku se gradi najmoderniji prostor za djecu, mlade i obitelj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četrnaest godina djelovanja Centar za nestalu i zlostavljanu djecu stavio je Osijek i Osječko-baranjsku županiju na visoko mjesto po pitanju zaštite djece i borbe za njihova prava, prije svega prava na sigurno i sretno djetinjstvo.

Centar za sigurniji internet djeluje upravo iz Osijeka u obliku tima stručnjaka kojima je više od deset godina sigurnost djece na internetu primarni djelokrug rada.

Međunarodne su institucije prepoznale kvalitetu naših predavanja namijenjenih stručnjacima, djeci i roditeljima diljem Hrvatske, kao i razne kampanje podizanja svijesti o ovoj problematici čime smo uvrstili naš Osijek na popis europskih i svjetskih gradova u kojima djeluju Centri za sigurniji internet. Od 2013. godine vodimo 116 000 liniju za nestalu djecu u Republici Hrvatskoj te smo na taj način na raspolaganju 24h dnevno djeci u riziku, roditeljima i stručnjacima kako bi se što učinkovitije, odgovornije i kvalitetnije borili protiv fenomena nestanka djece.

Trenutno je 21 stručna osoba stalno zaposlena u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu te svakodnevno radimo s više od osamdesetero djece na području pet županija. U ovoj misiji ne planiramo stati čemu svjedoče novi poludnevni boravci koje uskoro otvaramo. Zbog prepoznatih potreba za ovom vrstom socijalne usluge, obogatit ćemo našu Slavoniju s još dva nova poludnevna boravka!

Sav dugogodišnji rad uložen u dobrobiti drugih, posebice djece, mora negdje ostati primijećen i nagrađen. Priznanje za godine uložene ljubavi, pažnje i skrbi o našim najmlađim došlo je upravo ove godine.

Naime, 19. lipnja 2020. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt „Legosi u centru – mjesto za nas!“.

Ugovor za ovaj velik i značajan projekt Centra potpisan je između Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (Tomislav Ramljak, predsjednik), Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (mr.sc. Marko Pavić, ministar) i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Tomislav Petric, ravnatelj). Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 10.991.201,29 kn započetom već prošle godine, odnosno, započetom 1. lipnja 2019. godine te je planirani završetak projekta i pripadajućih aktivnosti 1. lipnja 2022. godine.

Tijekom navedenog projekta, Centar će izgraditi vlastitu nekretninu s površinom većom od 700 metara kvadratnih u Višnjevcu čime će Osijek i Osječko – baranjska županija i njezini žitelji dobiti najmoderniji Centar za djecu i mlade.

Također, u sklopu navedenog prostora nalazit će se poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju, Savjetovalište za djecu, mlade i obitelji uz druge sadržaje koji će omogućiti najviši standard rada s djecom i mladima, kao i ugodne radne uvjete za naše stručnjake.

Zaslužili smo modernu, veliku i lijepu kućicu kako bismo nastavili raditi s ciljem da Osijek i Slavonija i Baranja postanu još sigurnije i ugodnije mjesto za djecu, mlade i obitelji jer podrška i pomoć kada je najpotrebnije znak su velikog slavonskog srca.





[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: