Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U sljedećih desetak dana ne očekuje se najezda komaraca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65771
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.06.2020. 13:32 
Naslov:  U sljedećih desetak dana ne očekuje se najezda komaraca
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije prošlog je tjedna proveo monitoring odraslih komaraca na području Grada Osijeka.

Uzorkovalo se metodom čovjek-aspirator na ukupno 17 postaja, a obuhvaćena su bila područja Juga II, Brijesta, Briješća, Cvjetnog naselja, Iktusa, Podravlja, Tvrđavice, Centra, Bosutskog naselja, Retfale, Višnjevca, Josipovca, Tenje, Klise, Donjeg grada, Nemetina i Sarvaša.

Dobra je vijest da niti na jednoj od navedenih postaja nije utvrđena povećana brojnost jedinki komaraca.

Dan ranije proveden je monitoring ličinki komaraca na području Grada Osijeka na 20 postaja. 11 postaja bilo je suho, dok je na 9 postaja bila prisutna voda. U tijeku je i monitoring ličinki komaraca na području Osječko-baranjske županije na 300 postaja.

Monitoring ličinki komaraca nije proveden na minski sumnjivim područjima.

Još jedna dobra vijest je to što je vodostaj Drave i Dunava u padu. Tako je danas u podne vodostaj Drave iznosio 112 cm, a Dunava kod Kopačkog rita 303 cm. Prema riječima Romana Kristića, pročelnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, vodostaji dviju rijeka nisu dovoljno visoki da bi se stvorili uvjeti za razvoj prve ovogodišnje generacije komaraca.

Kristić je dodao i kako će nadležne službe nastaviti s monitoringom, no barem što se tiče razdoblja od sljedećih desetak dana, Osječani će izbjeći invaziju kakvoj smo svjedočili u lipnju prošle godine.

Dovoljno muke imamo i s koronom, još i komarci, to nam stvarno sada ne treba u životu...





Tekst: Osijek031.com
Foto: Dražen Jakabfi/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: