Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Đelo od Gisko predstavlja, vol. 5/20 "Ljeto je bolje uz knjigu" [nagradna igra je završena]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.06.2020. 12:53 
Naslov:  Đelo od Gisko predstavlja, vol. 5/20 "Ljeto je bolje uz knjigu" [nagradna igra je završena
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ljetni praznici bez dobre knjige? To naravno nikako nije naša preporuka. Iako većina jedva čeka baciti se u more, rijeku ili najbližu vodu, u ovom je trenutku teško reći što nam nadolazeći dani donose. Ono što je sigurno jesu novi naslovi u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, hlad kojeg ćemo svi uskoro hvatati i vjerujemo koje hladno piće. Đelo od Gisko i ovoga puta donosi raznolik pregled novopristiglih naslova, vjerujemo za svakog ponešto.

Ljeto bez krimića, nije opuštajuće ljeto. Stoga slijedi niz naslova iz skupine trilera i kriminalističkih romana. Krećemo s romanom "Deveti grob" Stefana Ahnhema koji nas vraća u život inspektora Fabiana Riska, i to šest mjeseci prije događaja opisanih u romanu Žrtva bez lica. Ovo je triler koji prelazi međunarodne granice, ukazuje na urote vladajućih i priča o ljubavi koja nadilazi smrt. "Dječak na mostu" M. R. Carey napeta je priča s majstorski razrađenim likovima. Zastrašujuće i emotivno napeto štivo koje istražuje značenje ljudskosti vodi nas u doba pandemije koja je ljudski rod srezala na nekolicinu preživjelih. Roman "Dok nas smrt ne rastavi" JoAnn Chaney govori o tome o tome što se dogodi kada brak postane otrovan. Potpuno je nepredvidiv. Ženski likovi su snažni, a cijela fabula toliko uvrnuta, da će vas šokirati. U "Siročetu X" Gregga Hurwitz tempo pak nikad ne posustaje. Netko vjeruje da Siroče X mora umrijeti, a Evan Smoak čovjek je s vještinama, resursima, i osobnom misijom da pomaže ljudima u nevolji, učinit će sve da to spriječi. Sudska drama "Anatomija jednog skandala" Sarah Vaughan napeta je priča o pokušajima izbjegavanja zakona, prikazivanja istine i krhkih emocionalnih odnosa za koje se mislilo da će trajati vječno. Skandal je to koji dopire do samog srca britanske vlasti.

[klik za uvećanje]


Poznatoj sportašici, koja je upravo objavila intrigantnu biografiju, gubi se svaki trag. Nije jedina… Kad se počnu nizati ubojstva, policijskom inspektoru Alexanderu Blixu jasno je da je slučaj složeniji nego što se čini, i da nemaju posla s ‘običnim’ ubojicom. Tko je sljedeći? Saznajte u romanu "Odbrojavanje" Jorna Lier Horsta i Thomasa Engera. Roman "Čovjek koji se smiješio" četvrti je slučaj istražitelja Kurta Wallandera. Jedan prijatelj, odvjetnik, zamolio je istražitelja Kurta Wallandera za pomoć. Njegov otac stradao je tijekom noći u prometnoj nesreći, ali Sten Torstensson ne vjeruje da je u pitanju bila nesreća. Nakon dva tjedna i on je mrtav… Poslije kriminalističkih romana na redu su tri psihološka. "Posljednji susret" Liv Constantine donosi napeti triler o obiteljskim odnosima, prijateljstvu, otuđenju, velikim očekivanjima i bezuvjetnoj ljubavi. Naizgled… otmjeno društvo, elitne škole i obiteljsko bogatstvo. Predivni interijeri, skupocjeni predmeti i naizgled savršeni životi. "Skrovište" C. J. Tudor priča je otmici, potrazi i pozivima u pomoć. Nakon što je Joe dobio poruku Znam što se dogodilo tvojoj sestri, vraća se u rodni kraj. Najgori trenutak u njegovom životu nije bio dan kada je nestala njegova sestra. Bio je to dan kada se vratila… "Moja Aljaska" Kristin Hannah psihološko obiteljski je triler smješten u samo srce hladne Aljaske. Isprva se čini da je Aljaska odgovor na molitve obitelji ali kako se približava zima i tama počinje obavijati Aljasku, krhko se mentalno stanje glavnog protagonista pogoršava, a obitelj počinje pucati.

[klik za uvećanje]


Nastavljamo s obiteljskim romanom koji se također odvija u zimskom okružju. "Zima" Ali Smitha uči nas kako preživjeti. Zima sve iznese na vidjelo, a ovaj prozni biser baca toplo i beskompromisno svjetlo na današnje hladno vrijeme koje je pregazilo istinu. Uživajte u suvremenoj bajci s bujnim korijenjem u povijesti, legendi, umjetnosti i uspomenama. Slijede četiri društvena romana, a prvi od njih je "Redovnik Moke" Davea Eggersa sjajna je knjiga o povijesti kave, njezinu golemom svjetskom tržištu, ali i o ostvarenju američkog sna na neobičan način. Bogat zanimljivim podacima i napet poput političkog trilera, Redovnik Moke nesumnjivo je knjiga koja daje novu dimenziju uživanju u kavi i uživanju u čitanju… Napet portret iznimno inteligentne studentice koja se uplela u bolnu ljubavnu vezu sa starijim, oženjenim muškarcem. Napisan s briljantnom preciznošću, protkan pametnim humorom, roman "Razgovori s prijateljima" odiše sviješću o zadovoljstvima i opasnostima koje nosi mladost te o granicama ženskog prijateljstva koje je teško uredno povući. Čitajući roman "Mars Room" Rachel Kushner, saznat ćemo ponešto o onome što je zapravo neshvatljivo. Ženski zatvor postaje mjesto na kojemu se otkrivaju ponori današnje Amerike, i ne samo Amerike. Mars Room je striptiz-bar u San Franciscu u kojem glavna junakinja, vrlo mlada Romy, samohrana majka dječaka, plešući u krilima klijenata zarađuje za život. No striptiz-bar je samo polazište prema nizu nesretnih događaja. "Blistava republika" dokaz je iznimnog spisateljskog umijeća u dosluhu s književnom tradicijom angloameričke i latinoameričke književnosti uz istodobno poigravanje njihovim konvencijama na tragu kronika i magičnoga realizma obojenih metafizikom i fantastikom. Blistava republika, nagrađivani roman španjolskoga autora Andrésa Barbe, mračna je priča, nemilosrdan portret našeg vremena.

[klik za uvećanje]


Nagradna igra
Portal Osijek031.com & GISKO poklanjaju knjigu "Čovjek koji je doručkovao zrak/Radek Knapp" vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2]u Facebook komentar, par centimetara ispod, upišite "Osijek031 & GISKO mi poklanjaju knjigu: Čovjek koji je doručkovao zrak!"
[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]


Nagradna igra je završena, a sretna dobitnica je:
Maja Kulej

Facebook dobitnica je: Tena Čorić

Dobitnica će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnici čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!



Tekst i foto: Đelo od Gisko (Srđan Lukačević)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: