Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Produženi vikend uz 44 pijana vozača

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.06.2020. 11:07 
Naslov:  Produženi vikend uz 44 pijana vozača
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U vremenu od 19. do 22. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 44 vozača (39 vozača osobnih automobila, 3 vozača bicikla i 2 vozača teretnih automobila) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Evidentirana su još 296 prekršaja od čega 132 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 55 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 27 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanje pod zabranom, 10 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 21. lipnja, u 2,20 sati u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 37-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,20 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 20. lipnja u 19,20 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 42-godišnji hrvatski državljanin iz Šumarine koji je upravljao osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu te je priveden na sud koji mu je odredio zadržavanje od 12 dana. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 21. svibnja, u 21,45 sati, u Osijeku, u Frankopanskoj ulici, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču, 55-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Ernestinova koji je oduzeo prednost prolaska, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu te je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativna prekršajna boda.



Tekst: PU osječko-baranjska
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: