Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte IT park Osijek i Centar za posjetitelje Tvrđa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.06.2020. 13:26 
Naslov:  Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte IT park Osijek i Centar za posjetitelje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ugovore je zamjenici gradonačelnika Grada Osijeka Žani Gamoš, svečano uručio ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić. Zamjenica gradonačelnika tom je prigodom istaknula kako su danas potpisana dva iznimno važna ugovora za grad Osijek, te kako sada nakon potpisa ugovora krećemo u izvođenje radova na niskogradnji u Gackoj ulici (IT parku). Očekujemo da će taj dio radova biti gotov do konca godine. Kada je riječ o Centru za posjetitelje već od idućeg tjedna raspisujemo javnu nabavu za izvođača radova.

Podsjetimo, projektom „IT park Osijek“ planira se izgraditi zgrada „IT poslovni centar“ namijenjena za razvoj manjih/mlađih tvrtki i urediti neophodna infrastruktura za dovođenje zgrade „IT poslovni centar“ i okolnih parcela u funkciju. Okolne parcele ponuđene su potencijalnim investitorima koji zapošljavaju veći broj ljudi i planiraju dodatno rasti, te koji su voljni i sposobni samostalno investirati i graditi svoj objekt. Okupljanjem ICT tvrtki na jednom mjestu stvorit će se sinergijski efekt kroz razmjenu iskustava, znanja i poslovnih prilika. Projektom IT parka stvoriti će se nova, adekvatna i atraktivna poduzetnička infrastruktura koja za cilj ima omogućiti privlačenje, rasti i razvoj tvrtki iz IT sektora. Iznos EU sufinanciranja iznosi 30.384.615,38 kn.

Projekt Centar za posjetitelje Tvrđa, projekt je prenamjene stare austrougarske konjušnice u Ulici cara Hadrijana, naspram istočnog ulaza u Tvrđu, u moderan prihvatni centar za turiste. Radi se o rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni objekta koji pripada nekadašnjem vanjskom obrambenom prstenu Tvrđe, takozvanom Hornwerku, površine 40 tisuća četvornih metara smještenom uz državnu cestu.

Zamišljeno je da Centar bude točka koja će okupljati turističke sadržaje cijele istočne Hrvatske i na jednom mjestu pružati turističke informacije vezane uz grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i širu regiju istočne Hrvatske uz visok standard usluge posjetiteljima i turistima, parkirališna mjesta za autobuse i osobna vozila, trgovački dio za lokalne, regionalne i nacionalne proizvode, sanitarni čvor, turističke agencije, usluge za cikloturiste, prostor za turističke vodiče i druge sadržaje. Iznos sufinanciranja iznosi 12.806.699,36 kn.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: