Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tihom aukcijom "Nevidljive rute" pomogli izbjegličkim kućanstvima na području Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65677
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.06.2020. 11:49 
Naslov:  Tihom aukcijom "Nevidljive rute" pomogli izbjegličkim kućanstvima na području Hrvatske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana izbjeglica okupile su se organizacije civilnog društva grada Osijeka (Udruga Breza Osijek, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Osijek, Volonterski centar Osijek, Udruga Pobjede Osijek, Udruga Plantaža Osijek, Udruga Slama Osijek) te Grad Osijek – Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, i zajedničkim snagama organizirali tihu aukciju i izložbu fotografija pod nazivom „Nevidljive rute“. Tiha aukcija fotografija trajala je od 12. do 18. lipnja, a bila je otvorena za sve građane, poduzetnike i organizacije civilnog društva. Građani su imali priliku licitirati za jednu od 27 fotografija slovenskih fotografa Cirila Jazbeca, Matica Zormana, Boštjana Pucelja i Mateja Povšea, koji su tijekom izbjegličkog vala 2015. godine fotografirali ključne povijesne trenutke dolaska izbjeglica u njihovu zemlju i pokušaja (su)života s lokalnim stanovništvom.



Završnica tihe aukcije, kao i izložba spomenutih fotografija, održala se u četvrtak, 18. lipnja, od 18:00 do 20:00 sati u prostorima Udruge Slama, gdje su objavljeni dobitnici fotografija i licitirani iznosi. Građani su sudjelovanjem u ovoj akciji uspjeli prikupiti ukupno 5.400,00 kn. Sav prikupljeni iznos donirati će se kampanji organizacije Are you syrious za pomoć izbjegličkim kućanstvima u riziku od beskućništva zbog pandemije COVID-19 i potresa u Zagrebu. Sredstva će se preusmjeriti za pokrivanje troškova za stanarinu ili osnovne prehrambene i higijenske potrepštine za kućanstva osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. U pitanju su djeca i odrasli koji nakon dugotrajnog i teškog putovanja iz bliskoistočnih zemalja posljednjih godina grade svoj život iznova u Hrvatskoj.







Tekst i foto: Udruga Breza

Najava: Udruga Slama: Aukcija i izložba fotografija "Nevidljive rute"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: