Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Summer Lessing - landranje baranjskom Planinom [2020.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.06.2020. 10:50 
Naslov:  Summer Lessing - landranje baranjskom Planinom [2020.]
28.06.2020. 9:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon jesenske i proljetne verzije stiže ljetna šetnja surducima i prtenim putevima koje su stoljećima tabali baranjski vinogradari. Svima kojima je dosta ljetnih kiša eto landranja po sunjari! Summer Lessing - landranje baranjskom Planinom održat će se u nedjelju, 28. lipnja 2020.

Pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, doživite Planinu sa samo 200 metara, prošećite beskrajnim zlatnim poljima i zelenim vinogradima, stopite se s baranjskim šarenilom!

PRIJAVE:


Mjesto nalaženja: OPG FIlip Golubov, Gajić Planina 13 (posljednja kuća na izlazu iz Gajić Planine, preko puta mosta za Gajić selo; odmah pored OPG Vlatka Jurković - vidi se na google maps)
Vrijeme: 9:30.
Trajanje cca 10-14h (onda je ručak!)
Duljina rute 10-15 km (ovisno o odabiru rute)

Kotizacija iznosi 70 kuna (na licu mjeta) te uključuje:
- Ručak na OPG-u Golubov (tradicionalni baranjski specijalitet, piće/vino, sokovi)
- usluge organizacije i turističkog vodiča

Čeka vas mladi domaćin, čuvar šokačke tradicije, gator i „to fino baranjsko vino“.

S obzirom na moguće pakleno vrijeme, OBAVEZNO ponesite mnogo vode, kapu za glavu, kremu za sunčanje i za svaki slučaj sprej protiv komaraca kojih još nema ali nikad se ne zna!

I treći lessing organizira se u čast dvaju velikih zaljubljenika u Baranju – Andrije Bognara Bandija, geomorfologa koji je pola svoga života posvetio baranjskim lesnim zaravnima i Mirka Hunjadija, autora najljepšeg baranjskog putopisa te profesora hrvatskog jezika i književnosti koji je desetljećima otkrivao čari pisane riječi baranjskim gimnazijalcima.

Uživanje u lesu/praporu organiziraju udruga Karašicka Republika i nepostojeće Društvo ljubitelja prapora koje okuplja fanove sedimentne stijene odgovorne za plodnost i bogatstvo istoka Hrvatske.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: