Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nataša Tramišak (HDZ): Primjetan je manjak žena u politici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.06.2020. 20:05 
Naslov:  Nataša Tramišak (HDZ): Primjetan je manjak žena u politici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom nadolazećih parlamentarnih izbora i obvezi o 40% udjela podzastupljenog spola na listama, razgovaramo s istaknutim ženama u političkom životu vodećih stranaka u gradu Osijeku koje se namjeravaju kandidirati.

Jedna od uzdanica Hrvatske demokratske zajednice u IV. izbornoj jedinici svakako je Nataša Tramišak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, kao jedna od dvije visoko plasirane žene na listi HDZ-a (uz ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnu Bedeković), pa smo ju odlučili kroz kratak razgovor pobliže predstaviti javnosti i potencijalnim biračima.

Gđa Tramišak rođena je 06. svibnja 1982. godine. U Osijeku je završila I. gimnaziju te potom Pravni fakultet, a prvo radno mjesto dobila je po završetku studija, kao pripravnica u osječkom GPP-u. Pozornost javnosti skrenula je na sebe kao zamjenica tadašnjeg načelnika Općine Antunovac Ivana Anušića (danas župan osječko-baranjski) te kao direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o.

Na tom je mjestu bila zadužena za gospodarski i ruralni razvoj općine i poticanje poduzetništva, s posebnim naglaskom na edukaciju i obrazovanje mladih te razvoj infrastrukture. U tom smislu bila je odgovorna za brojne projekte koje je financirala Europska unija, uključujući jedan od najvećih investicijskih projekata na području općine, izgradnju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac za koji je „povukla“ 21,4 milijuna kuna iz EU investicijskih fondova. Inkubator je završen 2019. godine i danas odlično radi, a u Osječko-baranjskoj županiji trenutno upravlja provedbom EU projekata vrijednosti oko 300 milijuna kuna.

Nataša Tramišak nalazi se na visokom četvrtom mjestu na listi HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore što joj daje vrlo izglednu mogućnost da uskoro funkciju pročelnice županijskog Upravnog odjela zamijeni saborskim klupama. Na naše pitanje je li spremna na taj korak odgovara potvrdno, jer smatra da žene u politici mogu doprinijeti razvoju društva na svim razinama jer imaju viziju i volju uhvatiti se u koštac sa svim gorućim problemima hrvatskog društva danas.

Na pitanje o manjku žena u politici Tramišak odgovara kako je on nažalost primjetan, a razloge za nedovoljan angažman žena nalazi prije svega u nedostatku ravnoteže između njihovog javnog i privatnog života, što će biti nešto za što će se zalagati u Saboru kroz podržavanje inicijativa poput zabrane rada nedjeljom, te sigurnosti i stabilnosti radnih mjesta koja omogućavaju bolji i kvalitetniji životni standard.

Kao saborska zastupnica Tramišak će se također zalagati za jači regionalni razvoj, prije svega za nastavak projekta Slavonija, Baranja i Srijem koji se provodi od 2016. godine uz odlične rezultate i velika ulaganja u razvoj istoka Hrvatske, samozapošljavanje mladih te poboljšanje negativne demografske slike na ovom području. EU fondovi i investicije prvenstveno u daljnji razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma te javnu infrastrukturu, unapređenje zdravstvenog sustava, znanosti i obrazovanja su u svakako među najvažnijim temama kojima se planira baviti.

Tramišak trenutno obavlja dvije funkcije, jer osim što je pročelnica županijskog ureda, i dalje je aktivna u RODA-i. Na pitanje odakle joj energija za obavljanje svih tih poslova, da ne spominjemo još i obitelj, Tramišak odgovara kako joj je hobi rekreativno trčanje. Trči dva do tri puta tjedno po 5-10 kilometara što ju napuni energijom koja će joj, kao budućoj saborskoj zastupnici, svakako trebati pri obavljanju nove dužnosti.

Nataša Tramišak svojim se minulim radom dokazala kao žena koja hoće, zna i može i nije slučajno završila visoko na izbornoj listi svoje stranke, a njezin angažman u Saboru ići će u pravcu daljnjeg razvoja Slavonije i Baranje te unapređenja položaja žena u današnjem društvu.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: