Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HZJZ objavio detaljne upute za sportska natjecanja: navijači se vraćaju na tribine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.06.2020. 9:23 
Naslov:  HZJZ objavio detaljne upute za sportska natjecanja: navijači se vraćaju na tribine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je stranicama objavio preporuke za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva. Kao što smo već pisali, Stožer civilne zaštite, dopustio je da od 15. lipnja sportska natjecanja budu uz prisustvo gledatelja.

Treba osigurati najmanje 7 m 2 neto površine poda po osobi odnosno 10 m 2 bruto površine. Broj osoba pritom uključuje i trenere, instruktore, voditelje, organizatore i ostalo osoblje koje sudjeluje u organizaciji natjecanja, odnosno sve osobe koje se nalaze u prostoru za održavanje športskog natjecanja.

Dozatori dezinficijensa trebaju biti postavljeni na svakih 50 m 2 u svim zatvorenim prostorima športskog objekta (svlačionice, sanitarni čvor i druge prostorije u zatvorenom dijelu športskog objekta). Na igralištima za ekipne športove na ulazu u teren, kod klupe za rezervne igraće, suce, delegate i ostale službene osobe te oko terena uz aut liniju na svakih 20 do 30 m udaljenosti potrebno je postaviti jedan dezinficijens.

Za svako natjecanje uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj te vrijeme dolaska i odlaska predstavnika organizatora, trenera, instruktora, voditelja, športaša, asistenata i ostalih uključenih osoba potrebnih za odvijanje športskog natjecanja.

Organizatori, treneri, instruktori, voditelji, športaši, asistenti i ostali sudionici natjecanja trebaju prije dolaska u objekt izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Za svako natjecanje uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj osobe.

Na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti tako da su udaljene 1,5 metar jedna od druge odnosno preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama.

Detaljne preporuke pročitajte ovdje.



Tekst: Osijek031.com/HZJZ
Foto: Matej Volarević/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: