Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pogledajte tko su bili najaktivniji zastupnici iz Osijeka i Osječko-baranjske županije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.06.2020. 19:23 
Naslov:  Pogledajte tko su bili najaktivniji zastupnici iz Osijeka i Osječko-baranjske županije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Do parlamentarnih izbora ostalo je nešto manje od četiri tjedna i pravo je vrijeme za analizu rada dosadašnjih zastupnika iz Osijeka i Osječko-baranjske županije u proteklom sazivu Sabora.

Prebrojali smo dosadašnje saborske aktivnosti Stjepana Čuraja (HNS), Branimira Glavaša (HDSSB), Domagoja Hajdukovića (SDP), Vlatka Kopića (HDZ), Domagoja Mikulića (HDZ), Hrvoja Runtića (Most) i Damira Tomića (SDP) za slučaj da se njihova imena ponovo nađu na listama za zastupnike u budućem saborskom sazivu.

Osječanin Stjepan Čuraj bio je uvjerljivo najaktivniji zastupnik s našeg područja kad se u obzir uzmu svi njegovi saborski nastupi u funkciji obrazloženja prijedloga, izvjestitelja odbora, predstavnika kluba zastupnika, pojedinačnih rasprava, replika, odgovora na replike, obrazloženja amandmana (uobičajeno prednjače oporbeni zastupnici) i povreda poslovnika. Čuraj se za saborskom govornicom 788 puta obraćao kolegama i javnosti. Odmah iza njega je Domagoj Hajduković (482), kojega slijedi Domagoj Mikulić (153), dok su svi ostali znatno ispod stotinu javljanja.



Naši su dosadašnji saborski zastupnici (iz Osijeka i Osječko-baranjske županije) u ukupnoj aktivnosti svih saborskih zastupnika u proteklom sazivu sudjelovali s 1.590 aktivnosti (3,673%). Najaktivniji, Stjepan Čuraj je 12ti po svim aktivnostima. Slijedi ga Domagoj Hajduković (26ti zastupnik po ukupnoj aktivnosti), pa Domagoj Mikulić (55ti), a svi ostali su u donjoj polovici zastupnika kada se promatra njihova ukupna saborska aktivnost.

Također, kvalitativnu analizu moguće je provesti pregledavajući i izdvajajući samo broj rasprava u kojima su zastupnici sudjelovali, obzirom da su se za njih morali unaprijed pripremati za javna izlaganja koja su trajala do 10 ili do 15 minuta (u ukupnoj statistici svega nekoliko zastupnika sa preko 350 rasprava).



Inače, najaktivniji zastupnici vladajuće većine bili su Branko Bačić (HDZ) i Stjepan Čuraj (HNS), a najaktivniji oporbenjaci Miro Bulj (Most) i Gordan Maras (SDP).




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: