Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Polaganjem testa iz hrvatskog jezika na A razini danas započela državna matura

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.06.2020. 10:21 
Naslov:  Polaganjem testa iz hrvatskog jezika na A razini danas započela državna matura
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Polaganjem testa iz hrvatskog jezika na A razini danas u 9 sati započela je ovogodišnja državna matura.

Za polaganje mature prijavljeno je više od 32.000 pristupnika koje će nadzirati oko 7.000 nastavnika, a kao što je dobro poznato, ovogodišnja državna matura održava se u posebnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa. Između ostalog, bit će izostavljeni sadržaji iz drugog polugodišta ove školske godine.

Prema kalendaru ispita kojeg je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, ljetni termin ispita državne mature traje od 8. lipnja do 3. srpnja, i to u dva bloka - prvi od 8. do 24. lipnja kada će se polagati obvezni predmeti, te od 25. lipnja do 3. srpnja kada će se polagati izborni predmeti.

Ispit iz hrvatskog jezika sastoji se iz dva dijela - testa i eseja. Danas u 9 sati započelo je pisanje ispita iz hrvatskog jezika na A razini, a sutra (utorak, 9. lipnja) će se pisati test iz hrvatskog jezika na B razini. Esej na A razini maturanti će pisati 10. lipnja, a na B razini 12. lipnja, također s početkom u 9 sati.

Drugi ispitni tjedan započinje testovima iz materinskih jezika nacionalnih manjina - češkog, mađarskog, srpskog i talijanskog koji će maturanti pisati u ponedjeljak, 15. lipnja s početkom u 9 sati. Istog dana u 14 sati maturanti će polagati ispit iz grčkog jezika, dok će u utorak (16. lipnja) u 9 sati pisati esej iz materinskih jezika nacionalnih manjina, a u 14 sati ispit iz latinskog jezika i na A ili B razini.

Ispiti iz stranih jezika započinju u srijedu 17. lipnja polaganjem njemačkog u 9 sati i španjolskog jezika u 14 sati na obje razine.

Ispit iz engleskog jezika na A razini na rasporedu je u četvrtak 18. lipnja u 9 sati, dok će se u 14 sati polagati francuski jezik na obje razine. Engleski jezik na B razini maturanti će polagati u petak 19. lipnja u 9 sati, a istog dana u 14 sati polagat će talijanski jezik na obje razine.

Obvezni predmeti na maturi završit će se polaganjem ispita iz matematike u utorak 23. lipnja na A razini i u srijedu 24. lipnja na B razini.

Drugi ispitni blok mature s izbornim predmetima započet će u četvrtak 25. lipnja ispitima iz fizike u 9 sati i glazbene umjetnosti u 14 sati, a u petak 26. lipnja maturanti će polagati ispite iz psihologije (9 sati) i logike (14 sati).

Zadnji tjedan mature započinje u ponedjeljak 29. lipnja ispitima iz biologije u 9 sati i filozofije u 14 sati. Dan kasnije, u utorak 30. lipnja maturanti će polagati likovnu umjetnost u 9 sati i geografiju u 14 sati, a u srijedu 1. srpnja kemiju (9 sati) i sociologiju (14 sati).

Politika i gospodarstvo polažu se u četvrtak 2. srpnja u 9 sati, etika i vjeronauk u 14 sati, dok će u petak 3. srpnja maturanti polagati informatiku (9 sati) i povijest (14 sati).

Rezultati ispita bit će objavljeni 15. srpnja, rok za prigovore traje do 17. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni 20. srpnja.

Maturanti će svjedodžbe dobiti 22. srpnja.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: