Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen teniski spektakl u Osijeku - Hrvatski Premier Tenis

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65736
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2020. 18:43 
Naslov:  Predstavljen teniski spektakl u Osijeku - Hrvatski Premier Tenis
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u Teniskom centru Osijek u Perivoju kralja Tomislava održana press konferencija povodom jedinstvenog humanitarnog teniskog turnira pod nazivom Hrvatski Premier Tenis koji će se održati u Osijeku od 4. – 7. lipnja u organizaciji tenisačice Donne Vekić i njezine obitelji.

Press konferenciji su prisustvovali Donna i njezin otac Igor, predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, prof. dr. sc. Dragan Primorac, ravnatelj osječke bolnice dr. Željko Zubčić i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.



U obraćanju novinarima Donna je istaknula kako je Hrvatski Premier Tenis humanitarni teniski turnir na kojemu će sudjelovati 20 najboljih sadašnjih i bivših hrvatskih tenisačica i tenisača, od Marina Čilića, Borne Čorića, Franka Škugora, Nine Serdarušića, Donne Vekić, Ane Konjuh, pa do legendi poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Gorana Prpića itd.

Ciljevi ovog turnira, jedinstvenog u hrvatskim ali i svjetskim okvirima, između ostalih su pomoć u borbi protiv COVID-a 19, popularizacija hrvatskog tenisa te promicanje Osijeka i Osječko-baranjske županije u svijetu. Kako je dodao dr. Primorac, ovom manifestacijom ujedno se šalje i poruka u svijet kako je Hrvatska sigurna zemlja koja se znala uspješno boriti i izboriti s epidemijom koronavirusa.



Igor Vekić je naglasio kako za ovaj događaj postoji ogroman interes i pritisak javnosti, ali zbog epidemiološke situacije igrat će se bez gledatelja, odnosno pred praznim tribinama. No, osiguran je izravan prijenos cijelog turnira preko društvenih mreža HTS-a, a samo finale uživo će prenositi HRT na više platformi.

Točan raspored igranja i satnica bit će objavljeni u narednih nekoliko dana, no zna se kako će turnir u Osijeku ponuditi uzbudljiv i zanimljiv tenis, od muškog i ženskog singla, preko muških i ženskih parova, mješovitih parova te nastupa legendi hrvatskog tenisa. Donna je obećala kako neće biti u pitanju revijalni turnir već ozbiljan, natjecateljski tenis.



Dragan Vulin izrazio je zadovoljstvo što se ovaj hvalevrijedan događaj i jedinstveni teniski spektakl održava pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, dok se dr. Zubčić zahvalio svim organizatorima i sponozorima obzirom da će dio prikupljenih sredstava ići KBC-u Osijek za nabavu uređaja i opreme potrebne za borbu protiv opasnog virusa. Ostatak prikupljenih financijskih sredstava bit će doniran projektu hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa koji predvodi dr. Primorac.

Na kraju pressice Donna je izrazila nadu kako bi ovaj turnir mogao postati tradicionalan, u budućnosti pred punim tribinama i, naravno, ponovno u Osijeku.



Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: "Hrvatski Premier Tenis" od 4. do 7. lipnja 2020.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: