Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



42-godišnjak dao nepoznatoj osobi podatke svog bankovnog računa pa ostao bez 15 000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.05.2020. 11:29 
Naslov:  42-godišnjak dao nepoznatoj osobi podatke svog bankovnog računa pa ostao bez 15 000 kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Utorak, 19. svibnja, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, na društvenoj mreži, putem stranice za prodaju alata dogovorio je kupnju seta građevinskog alata.

Nepoznatoj osobi ustupio je podatke svog bankovnog računa radi uplate dogovorenog novčanog iznosa. Uvidom u stanje svog bankovnog računa 42-godišnjak je utvrdio da mu je podignut novčani iznos veći od 15 000 kuna.

U više navrata zaprimili smo dojave građana koji su temeljem oglasa na internetetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose za kupnju željenih proizvoda.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta savjetujemo vam da olako ne prihvaćate neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjerite oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom tvrtke.




Tekst: PU osječko-baranjska
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.05.2020. 13:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bilo bi zanimljivo da smo detaljnije saznali način na koji je izvedena ova prevara, jer ako nešto prodajete preko oglasa normalno je da kupcu date broj svog računa za uplatu.
Naime u normalnim okolnostima nije moguće da netko uopće podigne novac poznavajući samo broj vašeg računa, a još manje da ostane i nepoznat, osim ako fizički ima u posjedu vašu bankovnu karticu i pin ili token.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: